Всяка планета има някакво уникално явление. В случая на Нептун,

...
Всяка планета има някакво уникално явление. В случая на Нептун,
Коментари Харесай

Учени пресъздадоха дъжда от диаманти на Нептун с лазери

Всяка планета има някакво неповторимо събитие. В случая на Нептун, астрономите считат, че това е дъждът от диаманти. Учени от Университета на Станфорд са съумели да пресъздадат това събитие и на Земята, оповестява онлайн изданието Engadget.

НАСА откри още 10 планети с идеални условия за вода

Макар дъждът от диаманти на Нептун да е единствено доктрина, учените потвърдиха, че тя е изцяло допустима. Те са употребявали лабораторията SLAC, с цел да пресъздадат изискванията на Нептун, а по-късно и дъжд от дребни диаманти.

Юпитер е най-старата планета в Слънчевата система

НАСА записа по какъв начин звучи йоносферата на Юпитер

Учените са разчитали на полистирен, който симулира богатата на метан атмосфера на Нептун и поради който планетата наподобява синя. В нея се съдържат още водород и въглерод. За основаването на диаманти е належащо огромно налягане, което е пресъздадено посредством специфични принадлежности в най-мощния рентгенов лазер в света LCLS, който е в лабораторията SLAC.

Планетата Proxima b може да има условия за живот

Слънцето е имало звезда-двойник

В композиция с спомагателни мощни оптични лазерни лъчи, учените са съумели да пресъздадат изискванията с високо налягане на Нептун. Чрез лазерите са създали и самобитни ударни талази в пластмасовия материал. От тях съвсем всички въглеродни атоми се трансформирали в диамантени структури с размер няколко нанометра. Според учените сходен развой може да сътвори диаманти с милиони карати.

Събраната от опита информация ще може да се употребява и при анализиране на екзопланети и изискванията на тях. Лазерите ще могат да се употребяват и за пресъздаването на изискванията и на други планети. На доктрина оборудването може да се употребява и за основаване на диаманти за научно съоръжение и комерсиални цели. Учените обаче възнамеряват първо да проучат други планети посредством него.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР