Всяка отделена минута за това телешко руло си заслужава, защото

...
Всяка отделена минута за това телешко руло си заслужава, защото
Коментари Харесай

Празнично телешко руло

Всяка отделена минута за това телешко руло си заслужава, тъй като крайният резултат е ядене от върховен пилотаж

Необходими Продукти

● телешко месо - 1200 г (от врат)
● горчица - 1 - 2 с.л.
● лук - 1/2 глава (нарязана на тънки филйки)
● грюер - 100 г (нарязано на кубчета или Ементал)
● бекон - 4 филийки (по желание)
● кисели краставички - 2 - 3 бр. (нарязани на кубчета)
● орехи - 2 - 3 с.л. (нарязани едро)
● лимонена мащерка
● сол
● черен пипер
● масло - 50 г
● вино - 200 мл (50 мл за желиране на месото, 150 мл за печене )
● олио - или зехтин за намазване на рулото

мрачен сос за телешкото руло


● вино - 60 мл
● гъби - 400 г
● лук - 1/2 глава (нарязана)
● лимонена мащерка - 2 стръкчета
● черен пипер
● сол
● зеленчуков бульон - 250 мл
● брашно - 1 с.л.
● масло - 25 г

Начин на подготвяне

Тази рецепта за немско телешко рулo е измежду най-ценените достоверни немски предписания за празничната софра. Какво може да е по-добре от това да сервирате това празнично телешко руло за новогодишните празници или за други празници.

Какво по-хубаво от това да има специфична празнична храна, която в действителност е много лесна за подготвяне? Има толкоз доста версии на тази рецепта за телешко руло, че е елементарно да намерите такава, която да дава отговор на вашите усети.

Основното и особено за немското празнично руло е горчицата, киселите краставички и лукът в пълнежа.

Първо измийте телешкото месо и го подсушете добре. Не начуквайте парчето месо. Дебелината му е добре да е към 3-4 см. Самото месо за руло нормално е нежно вратно месо. Разстелете го на хартия за печене. Поръсете месото със сол, черен пипер и чили чушка.

Намажете с горчицата. Поръсете ситно нарязан магданоз. Разстелете нарязания на полумесеци лук, нарязаните кисели краставички и нарязан кубчета Грюер (Ементал или различен по ваш вкус). Поръсете орехите. Навийте месото на руло и завържете с кухненски конец и клечки за зъби.

Намазвате рулото със зехтин, мед. червен пипер и нарязана ситно лимонена мащерка. В огромен тиган на мощен огън разтопете масло.

Добавете телешкото руло в горещия тиган и гответе до кафяво от всички страни - към 2 минути на страна. Деглазирайте с вино за минутка две. Прехвърлете телешкото руло в тавичка и печете един час и двайсет минути на 200 градуса.

Възможно е още двадесет минутки да се пече, тъй че наблюдавайте, откакто мине един час от печенето. Поливайте със соса понякога. Другият елементарен и доста добър вид е в тенджера под налягане за към 60 минути, рулото е готово.

Пригответе тъмния сос. В тигана, в който запечатахте и глазирахте месото, сложте бучка масло и нарязан ситно лук задушете да се зачерви леко лукът.

Добавете нарязаните гъби и ги задушете да останат на лой. Когато са добре задушени и на лой, прибавете бялото вино и глазирайте гъбите. Става бързо, като се изпари виното. Добавете соса от готвеното руло и намалете котлона. Разбъркайте брашното в зеленчуковия бульон и прибавете към соса с гъбите.

Добавете лимонената мащерка, гответе на муден огън до втвърдяване. Сосът се глазира, сгъстява и покафенява, ухае прелестно. Поднесете Празнично телешко руло от немската кухня с тъмния сос и зеленчуци. Непременно пробвайте рецептата ми с лимонена мащерка, която е моя концепция и усета е просто прелестен! Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР