Всяка от нас иска да има перфектна кожа и е

...
Всяка от нас иска да има перфектна кожа и е
Коментари Харесай

Натуралните съставки, които да включите в грижата си за кожата

Всяка от нас желае да има съвършена кожа и е подготвена да тества всевъзможни нови артикули, само че не всичко потребно идва от лабораторията. 

Понякога Майката Природа знае най-добре, изключително когато стане дума за грижата за хубостта ни. Ето кои са петте най-полезни натурални съставки, които можете да употребявате като част от своя бюти боеприпас.

Овесени ядки

Колоидната овесена каша (което в действителност са доста ситно смлени ядки, които не се ядат) има необикновен резултат върху раздразнена кожа, страдаща от псориазис, екзема или сезонни проблеми като изсушаването през лятото или ухапванията от инсекти. Те са толкоз ефикасни, че даже професионалните кожни лекари ги предлагат. Затова в случай че страдате от прекомерно суха или възпалена кожа, това е съставката, която би трябвало да добавите в домашните си маски.

Зелен чай

Като цяло този чай има много положителни качества, що се отнася до нашето здраве, а едно от тях е подобряването на положението на кожата. Според изследванията, полифенолите, които се съдържат в него, пазят кожата от нездравословните UV лъчи, като в това време понижават зачервяванията и са потребни за раздразненията. Още по-добрата вест, е че в някои от последните проучвания учените открили, че зеленият чай може да предотврати загубата на разтегливост в кожата. Ако желаете да имате гладка и чиста кожа, изборът на серум, в който се съдържа дестилат от този тип чай, е страхотна концепция.

 behati spring

Витамин C

Откривайки се в множеството цитрусови плодове, витамин C освен предотвратява появяването на скорбут (кожни лезии), само че и има основна роля в синтезирането на колаген и отбраната на кожата против свободните радикали. Познат още като аскорбинова киселина, той е с потвърден позитивен резултат в битката с бръчките и лечението на белези. Някои проучвания обаче демонстрират, че приемът на повече витамин C може да направи кожата по-податлива на слънчево изгаряне, по тази причина се уверете, че употребявате лосион със SPF фактор най-малко 15.

Женско биле

Ако търсите метод да се отървете от някакъв тип пигментация върху кожата (белези, лунички, петна от слънцето), ще ви би трябвало дестилат от женско биле. Той е доста по-нежен от ретиноидите и не носи със себе си неприятния излющващ резултат на гликоловата киселина, а също така той потиска производството на меланин. Някои изследвания даже демонстрират, че той има позитивен резултат в битката с досадните тъмни кръгове под очите!

Хамамелис 

Тази билка дълго време се е употребила от нашите баби като загадка съставна част за хубавичко и чиста кожа. За следващ път се оказва, че би трябвало да се вслушваме в техните препоръки: хамамелисът балансира омазняванет, понижава червенината и подуването, и всичко това едновременно! Той работи като съвършен естествен тоник, по тази причина можете да го ползвате по този метод, откакто сте свалили грима си вечер.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР