Всяка минута, в която си ядосан, губиш 60 секунди щастие.“

...
Всяка минута, в която си ядосан, губиш 60 секунди щастие.“
Коментари Харесай

Как емоциите разрушават тялото ни

„ Всяка минута, в която си сърдит, губиш 60 секунди благополучие. “ Ралф Уолдо Емерсън

Мъдра мисъл, която би трябвало да си подсещаме по-често. Щастието и положителното здраве вървят ръка за ръка. Когато изпитваме позитивни страсти, имаме позитивна настройка към живота сърцето ни е по-здраво, имунитетът се усъвършенства.

Така да вземем за пример, когато сте влюбени, евентуално сте забелязали, че сърдечният ви темп е учестен. Това се дължи на стимулирането на адреналина и норепинефрина. В същото време окситоцинът, „ хормонът на любовта “, ви кара да се чувствате щастливи, уверени. Казват, че хората, които имат брак, живеят по-дълго от необвързаните.

Не в позитивен проект влияят негативните страсти. Те постоянно имат унищожителен резултат. Бавно, само че несъмнено ни вредят, вижте по какъв начин.

Гняв и тревога

Гневът се свързва с възмущение, нервност и гняв. Той може да ни донесе от главоболие и бодърствуване, до проблеми с храносмилането, кожни проблеми и даже сърдечен удар или инсулт.

Депресия

Депресията постоянно се усеща като прочувствена болежка. Това положение усилва риска от редица болести и отслабва имунната система. Хората в меланхолия имат проблеми със съня, паметта, взимането на решения. Стресът и депресията усилват риска от инфаркт.

Чувството за омерзение

Чувството за омерзение от нещо или някого е страст, която мъчно направляваме. Тази негативна страст припомня за себе си, когато не харесваме сътрудник, персона, която ни кара да се усещаме неприятно. За разлика от други страсти като боязън и яд, които форсират сърцето ви, отвращението кара сърцето да се забави. Възможно е да усетите гадене, стомашни неразположения.

Това се случва, тъй като антипатията, провокирана от омерзение, има доста от същите физиологични резултати, които вредят на храносмилателната система.

Срам

В случаи, когато човек изпитва мощен позор и той се задържи във времето, това освен е причина за губене на самочувствие, само че той като че ли превзема личността. Тялото синтезира огромни количества кортизол – първичния хормон на стрес, което може да докара до интензивен сърдечен темп и стесняване на артериите.

Гордост и пренебрежение

Всеки познава най-малко по една персона, която е безпричинно горделива, надменна. Това постоянно е съпроводено с отрицателни мисли за другите хора, дружно с възприятието, че няма никой по-добър от въпросната персона. Той или тя в никакъв случай не признават грешките си, не желаят опрощение. Е, знайте, че тези хора евентуално постоянно страдат от стомашни киселини и болки, високо кръвно налягане.

Ревност

Ревността в дребни количества не вреди? Какво в действителност е тя? Несигурност в себе си, в половинката, боязън от загубата на обичан... Ревността освен разрушава връзките, само че стресът, който предизвиква форсира сърдечния темп и покачва кръвното налягане. Ревнивците съвсем постоянно имат проблеми с апетита, проблеми с килограмите, липса на сън, стомашни проблеми. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР