Всяка култура има свои интересни традиции, свързани с храна, които

...
Всяка култура има свои интересни традиции, свързани с храна, които
Коментари Харесай

Интересни хранителни традиции: собремеса, дълги обеди, камиони с храна

Всяка просвета има свои забавни обичаи, свързани с храна, които за тях са нещо обикновено, а в нас буди любознание и екстаз.

Хранителни камиони от Съединени американски щати

Храненето на открито постоянно е било неразделна част от американската просвета, а камионите с храна зад всеки ъгъл на улицата в голямата страна единствено я издигнаха на друго равнище. Храната, предлагана в тези съвременни и добре оборудвани камиони, е толкоз вкусна и свежа, че пред тях постоянно има змиевидни опашки. Видът на наличната американска храна към този момент не е стеснен до хотдог и резени пица. Умопомрачителното многообразие на тези камиони за храна включва всичко - от кубински сандвичи, до етиопски деликатеси. Харесваме тази концепция, несъмнено!

Календарът на сладките от Швеция

Ако има нация, която може да претендира за отличник в яденето на сладкиши, това би трябвало да е Швеция. Казва се, че междинното шведско семейство употребява към 1.2 кг сладкиши на седмица и множеството от тях в сладкия ден – събота! Но традицията, която бихме желали да заемем по-специално, би трябвало да бъде това очарователно малко нещо, което назовават ​​Сладък календар. Шведите толкоз доста обичат сладките си, че са отбелязали съответни дни, в които да почетат всичките си любимци. Например:

- те честват Деня на кифличката с канела на 4 октомври;

- яжте кифлички, цялостни със сметана и бадемова паста, в това, което те подходящо назовават ​​Дебел вторник, който е ден преди Пепелната сряда. - насладете се на вафли на 25 март и кремообразни пандишпанови блатове, украсени с шоколадови или марципанови силуети на техния обичан монарх крал Густав II Адолф на годишнината от гибелта му 6 ноември.

Определено забавен метод да извършите дните в годината доста по-сладки.

Собремеса от Испания

 Интересни хранителни обичаи Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni

Sobremesa е прелестна испанска дума, която безусловно се превежда като над масата и това е термин, който бихме желали да заемем поради неговата освежаваща уникалност. Отнася се за времето, прекарано след хранене със фамилията или приятелите, когато се задържате на масата просто в диалози и се чувствате спокойни в компанията на другия. Както можете да разберете, испанците отдават огромно значение на метода, по който се хранят, а освен на това, което ядат.

Спокойни дълги обеди от Италия

 Интересни хранителни обичаи: собремеса, дълги обеди, камиони с храна

Ако има нация, която е усъвършенствала изкуството да се хранят в свободното си време, това би трябвало да е Италия. Дори през делничните дни италианците ще се отдадат на дълги обеди, които могат да се разтягат до четири часа. Няма бързане и занемаряване на храненето, просто умерено хапвате, до момента в който проверявате имейли и обществените мрежи. Италианците ще преминат през всичките пет ястия, като се насладят на всяко едно от тях, от антипасто (хапки преди хранене) до крайните долчи dolce (десерти). Чудесен образец за живот la dolce vita са профитеролите и парче обичайно Тирамису.

Вижте още кои са обичаните коледни сладкиши в България.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР