Всяка жена желае и мечтае да изглежда максимално млада и

...
Всяка жена желае и мечтае да изглежда максимално млада и
Коментари Харесай

4 навика, които състаряват кожата за ден

Всяка жена желае и мечтае да наподобява оптимално млада и красива. Това обаче няма да се случи ей по този начин и за задачата е значимо да се вършат доста грижи – както за кожата и косата, по този начин и за тялото.

Има обаче доста неточности, които всеобщо позволяваме, без даже да знаем, че те могат да са съдбовни за нас и да ни накарат да изглеждаме доста по-възрастни, в сравнение с в действителност сме.

Ще кажем „ здравей “ на бръчките и неприятната кожа, в случай че си позволим да ги пратикуваме, а за жал те са част от всекидневието на доста дами.

Липса на сън

Тялото ни е подвластно на циркадните ритми. За да възстановим силата, се нуждаем от смяна във етапите на съня, по време на които се прави синтезът на хормони, възобновяване на метаболитните и регенеративните процеси.

Основният регулатор на измененията в ритъма е хормонът мелатонин. Неговите функционалности за тялото са доста обширни: има позитивен резултат върху метаболизма на мазнините и въглехидратите, понижава количеството на холестерола в кръвта, взе участие в регулирането на налягането и въздейства върху синтеза на други хормони.

Отделянето му се нарушава с възрастта заради занемаряване на хигиената на съня (късно заспиване, спане в шумна, задушна, осветена стая).

Всичко това води до отмалялост, понижен имунитет и резистентност на стрес, което не може да не се отрази отрицателно на положението на косата и кожата.

Липса на физическа интензивност

Всеки знае за изгодите от физическите извършения, само че в подтекста на младостта това е изключително правилно. Доказано е, че мускулната тъкан създава специфични сигнални субстанции, които карат нашата ендокринна система да работи по-активно.

Освен това упражненията усъвършенстват притока на кръв във всички тъкани и карат лимфната система да работи, предотвратявайки отичане.

Неправилно хранене

Има ясна връзка сред стомашно-чревния тракт и външния тип. Състояния като себореен дерматит, периорален дерматит, розацея са тясно свързани с питателните привички.

За хубост би трябвало да ядете задоволително количество фибри. А най-лошите врагове на кожата са бързите въглехидрати и захарта.

Любов към тена

Слънцето предизвиква фотостареене. Модата за несъразмерен загар изчезна, всички интензивно употребяват защитни масла и излизат под дейното слънце в верните часове. Не забравяйте за шапките и очилата. /jenata.blitz.bg

Харесайте  и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР