Всяка жена държи на прическата си и на това, тя

...
Всяка жена държи на прическата си и на това, тя
Коментари Харесай

5 съвета как да се справим със суха и изтощена коса

Всяка жена държи на прическата си и на това, тя да наподобява гъста и блестяща. За да се реализира би трябвало структурата на косъма да се характеризира със издръжливост. Има голям брой фактори, които въздействат на растежа и положението. Ако постоянно употребявате сешоар и преса, това е допустимо да докара до дехидратацията на косата, споделят от Биотика. Влияние оказва и промяната на сезоните, защото през лятото косата е изложена на нездравословните ултравиолетови лъчи, а през зимата на мраз и вятър, които са причина за нейното изсушаване.

Изтощеният тип може да бъде разпознат доста елементарно, тъй като липсва задоволително мекост и искра, косъмът е по-твърд при допиране, а в това време е нежен и трошлив. Тези условия изискват да вземете избрани ограничения, с цел да я подхраните и да възстановите нейната конструкция. От Биотика бг предлагат да употребявате артикули с натурални съставки, съобразени с потребностите на вашата коса.
Кои фактори могат да създадат косата суха?
Ако сте забелязали, че косата ви е станала по-крехка и чуплива, е целесъобразно да откриете повода допустимо най-бързо. Има редица фактори, които биха повлияли отрицателно върху положението ѝ, споделят от Биотика. Възможно е да употребявате шампоан и еликсир, които не са подобаващи за вашия вид коса и единствено ѝ вредят.

Съществуват и голям брой здравословни проблеми, които могат да се отразят зле на общото положение. Най-често са свързани с недостиг на разнообразни витамини, кератин или съществуване на хормонален дисбаланс. Хормонът, прочут като андроген, дава отговор за растежа и положението на косъма и неговите индикатори отвън нормите могат да повлияят негативно. Възрастта също оказва въздействие на структурата на косъма. Като външни фактори можем да споменем честото посещаване при фризьори, както и потреблението на уреди за термична обработка, като преси и маши, които служат за оформянето на прически. Начинът на живот и храната, която употребявате, също имат значение за външния тип.

Ако към този момент сте установили този проблем, неотложно би трябвало да предприемете ограничения. Най-ефективно ще повлияете на положението, в случай че терапиите към които се насочите, са както външни и козметични, по този начин и вътрешни, посредством банкет на разнообразни хранителни добавки, витамини и билки.

В каталога на Биотика ще намерите шампоани и маски за коса с подобаващи съставки, които ще се погрижат да подхранят косъма и да му доставят нужната влага. Хидратацията е от основно значение, тъй като при този проблем е допустимо и скалпът да е изсъхнал. Специалистите от Биотика ще ви споделят няколко съвета, които биха подобрили здравето и положението:

- ограничете краткотрайно третирането посредством термична обработка и боядисване – за прочут интервал може да спрете да се боядисвате, защото тази процедура също работи дехидратиращо. В боите има разнообразни химикали, които са много нападателни. От Биотика считат, че може да заложите на натуралните бои, формирани от билки и масла. Избягвайте да се сушите със сешоар и се откажете от пресата. Друг нездравословен табиет е сресването, когато в мокро състояние;

- не я мийте прекомерно постоянно – това е съществена неточност, която води до изтощение. Много постоянно сухата коса се омазнява бързо, а това ви заблуждава, че би трябвало да я измиете. Старайте се да употребявате повече подхранващи маски, припомнят от Биотика. Те включват в състава си масла и витамини, които ще създадат косъма еластичен и блестящ;

- сменете козметиката, която ползвате – изберете шампоан и еликсир от Биотика, които ще хидратират косъма и ще създадат структурата мека и с огромен размер. Използвайте постоянно качествени натурални масла, тъй като те са същински балсам за сухия и отпаднал косъм. Подходящи съгласно професионалния екип на Биотика са: зехтин, масло от жожоба, кокосово, арганово, бадемово масло;

- здравословното хранене – вярната диета се отразява освен на здравето на организма, само че и на това на космената завивка. Ако страдате от суха и изтощена коса, би трябвало да приемате храни, богати на желязо, витамини С и B, цинк и протеини. Те се съдържат в плодовете, зеленчуците, яйцата, месото и рибата. Ако смятате, че не се храните задоволително разнообразно, допълнете менюто си с хранителни добавки. Те са особено създадени, да доставят на тялото нужната композиция от витамини и минерали. В онлайн магазин Biotica.bg ще откриете разнородни естествени артикули в помощ на сухотата;

- ползвайте домашни маски – пробвайте изпробваните с времето собственоръчно приготвени маски. В състава им най-често влизат жълтък от яйце, зехтин, оцет и витамин А. Комбинацията от натурални съставки ще повлияе позитивно върху скалпа и изтощената коса.

Комплексната грижа е най-ефективният способ, считат от Биотика. Важно е да притежавате качествена козметика и да си набавите нужните витамини и минерали, които да повлияят на организма от вътрешната страна.
Как подобаващите масла усъвършенстват положението на косата?
Маслата се употребяват все по-често, а когато са добре подбрани, те вършат чудеса. Натуралните масла подхранват косъма, вършат го ослепителен и го хидратират. Предпазват и от нездравословните UV лъчи, които доста постоянно повреждат структурата на косъма. Маслата се грижат за това, прическата ви да не се наелектризира и да наподобява оптимално загладена и жива.

Биотика предлага аргановото, като едно от най-ценните и качествени масла. То се употребява най-много при сензитивен скалп и изтощена коса. Може да бъде намерено както независимо, по този начин и в състава на разнообразни маски и шампоани. Хубавото при него е, че се всмуква извънредно бързо и прави структурата идеално гладка. Друго скъпо масло е кокосовото. То защищава и хидратира косъма, по тази причина е включено в разнообразни козметични артикули за изсъхнал скалп.
Защо честото подкастряне е значимо?
Сигурно желаете да притежавате гъста и красива прическа, която има искра и размер. Ако обаче тя сега е суха и изтощена, най-хубавото към което можем да ви насочим е постоянното подкастряне на връхчетата. Премахването на цъфтящите краища ще ѝ даде опция, да наподобява по жива и плътна. Не е належащо да режете прекомерно доста, с цел да постигнете този добър резултат.

Ако приемате задоволително витамини и употребявате вярна подхранваща козметика, доста бързо ще се справите с зародилия проблем и ще се радвате на здрав косъм. Специалистите на Биотика поучават, да не поставяте доста стегнати ластици и фиби, тъй като те в допълнение повреждат и накъсват косъма.

 

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР