Всяка година третият вторник на март се отбелязва по цял

...
Всяка година третият вторник на март се отбелязва по цял
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на социалния работник 

Всяка година третият вторник на март се отбелязва по целия свят като Ден на обществената активност и обществения служащ.

„ Благодаря Ви за упорития труд, старание и безрезервност, които проявявате всекидневно в своята благородна специалност. Тя е не просто база от познания или осъществяване на избрани политики. Социалната работа е идея, която се подчинява на правила и съхранява общочовешките полезности на взаимност, правдивост и равнопоставеност, точно посредством вложението в самите хора. “

С тези думи се обърна кметът Пенчо Милков към чиновниците от отдел „ Социални действия на Община Русе, както и към всички чиновници на неправителствени организации, осигуряващи обществени услуги на територията на общината.

Мотото, което сплотява празника тази година, е: „ Да изградим взаимно един нов и по-добре организиран екологичен обществен свят, без да подценяваме никого “ с разбирането, че единствено с общи старания е допустима смяна в живота на обособените персони, фамилиите и обществените общности.

В момента Община Русе дава 47 обществени услуги за разнообразни уязвими групи жители. Сред тях са центрове за работа с деца и младежи с увреждания, обществени жилища за фамилии с ниски приходи, топъл обяд за обществено слаби и възрастни хора, грижа за бездомни и за пълнолетни лица с двигателни и други увреждания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР