Всяка година Световният доклад за щастието (World Happiness Report) излиза

...
Всяка година Световният доклад за щастието (World Happiness Report) излиза
Коментари Харесай

Ето ги най-щастливите държави в света за 2021 г.

Всяка година Световният отчет за щастието (World Happiness Report) излиза в Световния ден на щастието, 20 март, с цел да покаже по какъв начин се подреждат в ранглиста страните по света съгласно редица фактори за първокласен живот - от Брутен вътрешен артикул до равнища на корупцията и персонално чувство за благополучие.

През 2021 година отчетът е малко по-различен от досегашния си формат. Заради въведените ограничаващи ограничения в доста от страните откривателите не са съумели да създадат изявленията лице в лице. Освен това огромна част от отчета е фокусирана върху въздействието на Covid-19 върху щастието на хората.

Въпреки опустошителните 12 месеца, които са зад тила ни, многочислените изгубени животи и проблемите с умственото здраве поради изолацията, номер едно остава напроменен за четвърта поредна година. Официално е - хората във Финландия са най-щастливите на света!

Повечето страни в челната десетка са европейски - изключение прави единствено Нова Зеландия.

България тази година е на 56-о място спрямо 96-о предходната година.

В дъното на класацията са страни, които страдат от спорове през последните години - Зимбабве, Танзания и Йордания. " Учудващото е, че като цяло няма понижаване на чувството за благополучие, когато хората сами правят оценка живота си, " споделя професор Джон Хелиуел от Университета в Британска Колумбия, един от откривателите, взели присъединяване в правенето на отчета. " Едно от вероятните пояснения е, че хората виждат Covid-19 като обща външна опасност, която визира всеки, като това е основало по-силно възприятие за взаимност и непосредственост. "

От началото на измерването през 2012 година Световният отчет за щастието употребява като индикатори за благополучие Брутният вътрешен продукт, дълготрайност на живота, благотворителност, обществена поддръжка, независимост, равнища на корупцията и други.

Ето го и топ 20 на най-щастливите страни в света:

1. Финландия

2. Исландия

3. Дания

4. Швейцария

5. Холандия

6. Швеция

7. Германия

8. Норвегия

9. Нова Зеландия

10. Австрия

11. Израел

12. Австралия

13. Ирландия

14. Съединени американски щати

15. Канада

16. Чехия

17. Белгия

18. Англия

19. Тайван

20. Франция

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР