Всяка година севлиевци скланят глави, притихнали в минута мълчание пред

...
Всяка година севлиевци скланят глави, притихнали в минута мълчание пред
Коментари Харесай

Севлиево ще отбележи 146 години от Освобождението си

Всяка година севлиевци скланят глави, притихнали в минута безмълвие пред паметника на Свободата, с цел да върнат времето обратно, към паметната 1877 година, когато хиляди воини дават живота си за Освобождението.

На 17 юли от 10:30 часа под звуците на химна, в осъществяване на оркестър „ Севлиево “ ще бъдат поднесени венци и цветя на централния градски площад, а шефът на Историческия музей Ивета Миленова ще произнесе слово и ще напомни героизма на хилядите знайни и незнайни рожби на майка България, дали живота си в името на свободата.

Програмата ще продължи от 11.00 ч. във фоайето на община Севлиево, където ще се състои формалното разкриване на военна галерия “Фотодесант “. Изложбата гостува на Севлиево във връзка годишнината по покана на кмета на общината доктор Иван Иванов и съдействието на Военно окръжие – Габрово.



Фотографиите показват осъществяването на войнския дълг на военнослужещите от другите типове въоръжени сили и родове войски, на фона на красиви кътчета от България.

Техен създател е Вилхелм Йоцов, който към този момент 20 години работи като фотограф в системата на Министерството на защитата. Като създател той се е докоснал до най - съкровените и виновни моменти, с които се сблъскват военнослужещите. Фотосите му са запечатали голям брой мигове от живота и службата на няколко генерации военнослужещи от Българската войска.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР