Всяка година се появяват по 5-6 нови за човека вируси,

...
Всяка година се появяват по 5-6 нови за човека вируси,
Коментари Харесай

Ваксините не били цялото решение срещу COVID-19, но не може вечно да се крием от вируса

Всяка година се появяват по 5-6 нови за индивида вируси, нормално от животинското царство. Това съобщи пред БНР проф. Радостина Александрова от Института за пробна морфология, патология и антропология при Българска академия на науките.

Тя обаче разясни, че те не се популяризират или не са патогенни за хората.

До пандемията се стигнало, защото п оследният ковид е нов, елементарно се предава от човек на човек и провокира съществено заболяване.

По нейни думи коронавирусът е по-малко непостоянен по отношение на грипния или ХИВ, само че въпреки всичко мутира. Това става, до момента в който са в инфектирания организъм и се развъждат. По тази причина задачата е да бъде лимитирано разпространяването му.
 Министерство на здравеопазването вади данни и за болните и умряли имунизирани у нас
Министерство на здравеопазването вади данни и за болните и умряли имунизирани у нас

Над 8% от приетите в болница с COVID-19 за деня са ваксинирани

Проф. Александрова акцентира, че имунизациите са част от решението, само че не цялото. Тя предизвести, че и след имунизация би трябвало да съблюдаваме останалите целесъобразни ограничения.

Не знаем по какъв начин ще продължи еволюцията на вируса, само че по никакъв начин няма да е добре да се появи нов вариант, който да преодолява имунния отговор , посочи Александрова.

Тя бе безапелационна, че не може постоянно да се крием от вируса. " Има страни, като Дания, в които имунизационното покритие е огромно и там коронавирусът към този момент не се счита за неизпълним проблем. Въпреки това, в случай че се наложи и там ще бъдат върнати маските и другите ограничения ", означи специалистът.
анкета
Ще се ваксинирате ли с повишаването на случаите?
Да, в този момент към този момент да Отдавна съм се ваксинирал Може и да побързам, само че очаквам есента За какво? Така или другояче ще ни затворят Само когато стане наложително Аз съм антиваксър
Да, в този момент към този момент да

Отдавна съм се ваксинирал

Може и да побързам, само че очаквам есента

За какво? Така или другояче ще ни затворят

Само когато стане наложително

Аз съм антиваксър

По нейни думи новата вълна с делта разновидността на COVID-19 ще засегне най-много хората, които нямат построена отбрана - не са преболедували, не са се ваксинирали или имунитетът им е избледнял. Децата също са наранени.

Проф. Александрова обаче цитира проучване в Съединени американски щати, съгласно което процентът на тежките случаи при деца не се е трансформирал от август 2020 година до момента. Въпреки това при по-голям брой инфектирани и децата са повече.

Тя опроверга опроверга митовете, че имунизациите провокират стерилитет и рак.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР