Всяка година около 10 милиона тона пластмаса завършват пътя си

...
Всяка година около 10 милиона тона пластмаса завършват пътя си
Коментари Харесай

България се включи в международна акция за по-чисти реки

Всяка година към 10 милиона тона пластмаса приключват пътя си в океаните, пренасяни от по-малки реки към по-големите водни обекти. По този метод замърсяването дестабилизира екосистемите, заплашва биоразнообразието, а големи количества пластмасови боклуци задръстват водоемите по света.

Щетите за прелестните български реки също се усилват.

Мнозина считат, че опазването на този скъп запас би трябвало да е измежду най-важните ни цели, тъй като чистите води са неотлъчно свързани с човешкото оцеляване. Макар отговорността постоянно да се смята за персонален избор на всеки обособен субект, тя също по този начин е и споделено обвързване, което обвързва цялото общество.

Един образец, в който гражданската сила среща съдействието на бизнеса, е интернационалната самодейност на Schwarz Group - „ Заедно за по-чисти реки: River CleanUp Collective “.

 Schwarz Group - „ Заедно за по-чисти реки: River CleanUp Collective “.

През септември подразделенията на компанията от 16 страни сплотиха старания за разчистване на реки. Като част от Групата, чиновниците на Лидл България и техните фамилии, дружно с локални доброволци почистиха река Тополница край град Копривщица.

Над 100 души съумяха да съберат от нейното корито повече от 2 тона боклук, а годният за повторна приложимост материал беше предаден за преработване. По този метод събраното няма да окаже отрицателно влияние върху природата в района или да продължи пътя си през река Марица към Егейско море и последна точка - международния океан.

Освен акцията по разчистване, по време на събитието се проведоха и потребни лекции на тематики екология, биоразнообразие и природосъобразен метод на живот.

Най-малките доброволци взеха присъединяване в занимателна просветителна игра, в която научиха повече по какъв начин да разделят отпадъците и да рециклират вярно.



С самодейността „ Заедно за по-чисти реки “ Лидл България показва дейната си роля за понижаване на замърсяването с пластмасови боклуци и сподели, че усилието на всеки обособен човек има значение.

,,Резултатът е още по-значим, когато сме в общественост на съидейници и действаме дружно за нашето по-добро на следващия ден. ", обявиха уредниците.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР