Всяка година над 30 000 българи напускат страната в търсене

...
Всяка година над 30 000 българи напускат страната в търсене
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Нужно е поне 15% увеличение на заплатите

Всяка година над 30 000 българи напущат страната в търсене на по-добър живот. Демографската рецесия е най-големият проблем в страната, макар че приходите порастват. Това сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Виждаме какво става в цените. През последната година доста внезапно се форсира нарастването на цените – 10-12%. Това се отразява на джоба на всеки. Трябва да се желае най-малко 15% нарастване на заплатите, с цел да бъде усетен растежът на приходите. Хората работят два пъти повече, в сравнение с получават “, разяснява той.

По думите на Димитров, липсва механизъм за нарастване на приходите, тъй като през годините не успяхме да го договорим с бизнеса. „ Увеличението на приходите не може да покрие издръжката на живот в страната. За да може да живее обикновено едно четиричленно семейство е нужно да има приход от 2400 лв. “, акцентира той.

„ На 11 години в световен мащаб се повтарят рецесиите. Никой не знае от кое място идват и кой бранш ще обиден. Аз се колебая, че България сама може да се отбрани, по тази причина би трябвало да влезем в еврозоната. Социалните опасности са пренебрежими. Няма да има такова кафе, което пием в този момент “, предвижда Пламен Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР