Всяка една домакиня, която се заема с не леката задача

...
Всяка една домакиня, която се заема с не леката задача
Коментари Харесай

Колко време се пече пилето, така че да бъде сочно и с хрупкава коричка

Всяка една стопанка, която се заема с не леката задача да изпече цяло пиле, би трябвало да знае в кой тъкмо миг да го извади от фурната, тъй че вътре да е сочно, а извън с хрупкава и златиста коричка.

Най-лесно може да разберете дали пилето е готово, като го убодете с шиш или вилица. Когато сокът, който изтича от него, е транспарантен, това е сигурен знак, че вашето ядене е готово да напусне фурната и да бъде сервирано на трапезата.
Какви са тънкостите и спецификите, свързани с печеното пиле?
Когато избирате да печете цяло пиле за фамилията си или пък имате посетители, наложително е да готвите охладен артикул, а не замразен. Ако инцидентно сте купили замразен артикул, би трябвало да изчакате колкото време е нужно, преди да го пъхнете във фурната да го готвите.

В случай, че сте побързали да сложите тавата във фурната, рискувате извън да изгори, а от вътрешната страна да остане сурово.

Винаги мийте пилето, преди да започнете да го овкусявате. След това попийте водата с чиста забрадка или кухненска хартия. Имайте поради, че пиле, което тежи почти кг, се пече за към час и 10 минути на 200 градуса.
Задължително сложете кубче лед върху пилето, преди да го пъхнете във фурната
Приготвянето на вкусна и домашна храна е обвързано с време, усърдие, кулинарни знания и не на последно място – акуратен асортимент...
Прочети повече
10 минути преди да извадите тавата от фурната, включете функционалността грил, тъй че да се образува приятна златиста коричка.

Най-вкусна коричка се получава, когато по време на готвене сте обливали пилето със сосовете, изтичащи от него. Преди да е изцяло готово, не забравяйте да го намажете с късче масло.

Що се отнася до това с каква гарнитура да сервирате ястието, вие сами би трябвало да решите. Може да сотирате зеленчуци, да сварите картофи или да ги задушите.

Възползвайте се от тези трикове и на масата си ще поднесете ядене, за което всички ще ви благодарят!

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР