Всяка домакиня знае това-онова в кухнята. Всеки обаче има какво

...
Всяка домакиня знае това-онова в кухнята. Всеки обаче има какво
Коментари Харесай

Кулинарни трикове, които всяка домакиня трябва да знае

Всяка стопанка знае това-онова в кухнята. Всеки обаче има какво да учи. Някоя блага и чаровна къщовница може да се изненада, че под дъската за рязане се поставя кухненска забрадка, с цел да не се мърда при рязане. Но това е друга тематика. Сега ще се фокусираме върху някои трикове в самото готвене на вкусните ястия, с които всеки ден изненадваме фамилиите си.

Всяка жена знае или е откраднала нещо от майка си и баба си, с цел да ѝ е по-лесно в кухнята. Представям на вашето внимание моите 15 трика, с които си спомагам много готвенето, пък и плюс това ставам по-добър кулинар.

Как да не изхабим цялостен лимон за 1 ч.л. сок

Ако ви трябват единствено няколко капки лимонен сок, може да отиде зян целият плод. Защо ли? Ами, тъй като не знаете, че може да се пробие дълбоко с дебела игла и да го " накараме " да пусне нужното количество сок, а след това единствено да му " запушим устата ", която собственоръчно направихме с дървена съчка и да го оставим в хладилника. Така ще издържи по-дълго време вътре!

Трик за по-пухкави и сочни кюфтета

 Кулинарни трикове, които всяка стопанка би трябвало да знае

Когато вършим кюфтета, слагаме половин филийка пропит във вода или мляко самун, като преди този момент го изцеждам хубаво от водата. Е, да, но не! Не трябвало да се изстисква водата или млякото, с което сте напоили хляба, тъй като при пържене стават по-пухкави и вкусни кюфтета.

Как да заместим алкохола в рецептите

Нека поговорим малко за алкохол. И пристигна ред на третия трик - в случай че за някое ядене ви би трябвало алкохол, а в килера нямате, тъй като мъжът ви го е изпил, същата работа ще ви свършат 1 лъжица захар и малко оцет. И, апелирам, крийте си една бутилка за готвене!

По-крехко агнешко

По Великден и Гергьовден всеки обича да хапва агнешко, нали? А с цел да стане то по-крехко агнешкото, може да го заливате с чаша бяло вино, същото се отнася и за пилешкото и телешкото месо. Честно казано, чаша бира може и да ви допадне повече.

Трик за сушени гъби като преди малко набрани

Идва ред на петия кулинарен трик - Ако трябват пресни гъби, само че имате единствено сушени. Да, обаче усетът им не е като на пресните и по тази причина би трябвало да се опитва - всеки има прясно мляко в хладилника, сипете гъбите в тенджера, залейте ги с млякото, посолете и ги оставих за няколко часа по този начин. Е, вярвайте, след това, като ги сготвите, няма да има и помен от сухите, ще са с усет на пресни и ароматни гъбки.

Как да не плачете, когато белите лук

 Кулинарни трикове, които всяка стопанка би трябвало да знае

Всяка от вас е плакала, до момента в който реже лук, нали? За да не ви люти лукът, преди да го нарежете, го почистете под бликам течаща вода или го накиснете във вряла вода за 2-3 минути. Същата работа ще свърши, в случай че сложите чаша със студена вода пред лицето ви на плота, до момента в който белите лука. Интересно, нали? Колко от вас, благи дами, знаехте това? Та, дотук с лука.

Сочен и нежен пържен черен дроб

Иде ред на черния дроб и трик номер 7. Знаете ли, че в случай че накиснете черния дроб за няколко часа в прясно мляко, той ще стане доста по-крехък и апетитен, когато го изпържите? Е, в случай че не знаете, към този момент знаете, а в случай че знаете, най-малко ви опреснихме паметта. Същата работа ще свърши и примес прясно мляко и вода в равни количества.

Трик за сочно и нежно печено месо

Колко пъти, дами, мъжете ви са мрънкали, че печеното месо е прекомерно изсъхнало и не е нежно? Всички знаем какво е да си се трепал през целия ден да направиш вечеря, а най-после да ти заявят това в лицето! Трикът тук е, когато печете месо, понякога да го заливате с гореща вода или с бульон, а по-късно да го натриете леко от горната страна с лимон. Е, вярвайте, няма такава вкусотия след това. Месото напряко си пада единствено от кокалите и става доста сочно!

Увехнала маруля, която да съживите

Вместо да изхвърляме повехналата маруля, я накисваме в топла вода за 10-15 минути и листата стават като нови. Ако забравите маруля или зелена салата в хладилника, накиснете я във вода за 15-30 мин и ще възвърне свежестта си.

Как по-лесно да обелим картофи

 Кулинарни трикове

Винаги е досадно заниманието да почистим пресни картофи. Ако единствено знаете какъв брой елементарно може да бъде... Първо, картофите се потапят в гореща, а по-късно в студена вода и по този начин почистването им става доста по-лесно и бързо.

По-ароматни пресни подправки

Всеки обича миризмата на пресни подправки вкъщи, нали? Когато миете пресни подправки като магданоз, копър, девесил и всевъзможни други зелени подправки, ароматът им може да се увеличи, в случай че ги миете с топла вода. Така къщата ви ще е ухае на свежо и без да се постанова да купувате ароматизатори.

По-лесно разчистване на риба

Навярно ненавиждате да чистите риба! Един много по-лесен метод за почистването на тази потребна и вкусна храна се задава. Вместо с нож пробвайте да остържа люспите на рибата под течаща вода с нова домакинска тел! Е, вярвайте, люспите ще полепнат за нея, а по мивката не остава и помен от това, че сме чистила риба.

Лесно рязане на сладкиши с нож

 Кулинарни трикове, които всяка стопанка би трябвало да знае

Още един потребен трик за хитри домакини. Навярно съвсем няма стопанка, която да не знае този трик, само че въпреки всичко ще го споменем - когато режете прясна торта, сладкиш или козунак, е хубаво да накисвате ножа в студена вода, а когато тортата има доста крем, ножът е добре да е наквасен в гореща вода.

Лесно белене на луканки и суджуци

Хитър кулинарен трик номер 14: За да не се мъчите да белите сухи колбаси или луканки, преди да го извършите, накиснете ги в студена вода за няколко минути.

Обезсоляване на сирене

Ако обичате обезсолено сирене, би трябвало да знаете, че се кисне в студена вода, с цел да му падне солта. Но в случай че желаете по-дълго време да го запазите вкусно и прясно, го оставете в хладилника, накиснато в мляко.

Е, това е, благи дами, торбата с кулинарни хитринки, които ще улеснят работата ви в кухнята.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР