Всяка домакиня се стреми да зарадва всички у дома с

...
Всяка домакиня се стреми да зарадва всички у дома с
Коментари Харесай

Правете баницата така и тя никога няма да спада

Всяка стопанка се стреми да зарадва всички вкъщи с вкусни гозби, които дълго по-късно да се помнят. Приготвянето на баница е едно от нещата, на които дамите първо се учат. Направата на тестеното произведение не е комплицирана, само че все пак е нужно да се опознаят тънкостите и спецификите, тъй че баничката да е бухнала и в никакъв случай да не спада.

Рецептата, която през днешния ден споделяме с вас, е точно за една такава вкусна и бухнала баница, която още в този момент да си извършите.
Ето и какви артикули ще са ви нужни:
• кори за баница - 500 г;

• яйца - 5 бр.;

• кисело мляко - 250 г;

• брашно - 2/3 ч. ч. непълна;

• сода - 1 ч.л.;

• бакпулвер - 1/2 отново.;

• олио - 100 мл;
Най-вкусната рецепта за баница, която ще приготвите
Продукти: 1 пакет тънки кори (500 гр) 6 яйца 300 гр сирене 1 ч.л захар Кулинарен атлас подреди българската баница измежду най-вкусни...
Прочети повече
• сирене - 500 г;

• масло - 100 г за намазване на корите.
Начин на подготвяне:
Започнете с киселото мляко. Към него прибавете содата и бакпулвера и разбъркайте, с цел да може да шупне. Едва по-късно смесете млякото с яйцата, олиото и брашното и разбъркайте доста усърдно.

Натрошете си сиренето в обособен съд и преминете към сглобяването на самата баничка. Взимате една кора, намазвате я цялата с олио или масло, какъвто артикул сте избрали да ползвате, посипвате няколко лъжици от сместа върху нея, поръсвате с натрошено сирене и навивате на руло. Навиването следва да бъде откъм късата страна.
Бабината баничка с лимонада, чиито усет ни връща в детството
Бабините вкусотийки постоянно се запечатват надълбоко в сърцето и единствено ароматът на нещо домашно приготвено може да ни върне в това време, к...
Прочети повече
По този метод се действа с всяка една от корите. Ако инцидентно ви остане примес, посипете я върху баницата.

Включете фурната да се загрява на 180 градуса, а баничката печете за към 40 минути или до момента в който не хване златист тен.

Когато я извадите, не забравяйте да напръскате с вода и да я оставите по този начин за няколко минути, с цел да може да омекне.

Може да сте сигурни, че по-бухнала баница не сте опитвали. Невероятно вкусна и с приятност ще похапнете най-малко няколко части.

Желаем ви добър вкус!

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР