Всяка домакиня приготвя пържените картофи по свой начин - някои

...
Всяка домакиня приготвя пържените картофи по свой начин - някои
Коментари Харесай

Полезен съвет: Сложете сол в тигана, преди за започнете да пържите

Всяка стопанка подготвя пържените картофи по собствен метод - някои киснат картофите авансово, а други не го вършат. Но постоянно домакините поставят първо олиото в тигана и по-късно картофите. Разбира се, това е вярната поредност. Но се оказва, че има една съставна част, която би трябвало да се постави преди олиото в тигана. 

Този трик е прочут на малко на брой, само че за сметка на това резултатът от неговото приложение е постоянно ослепителен.  Ако желаете да приготвите вкусни пържени картофки, без да извършите цялата кухня в мазни пръски, този трик е за вас.  

Топ трик за приготвянето на пържени картофи 

Ястията, приготвени в тиган, не постоянно са сполучливи. И повода за това може да е освен в продуктите, само че и в самите ястия и по-точно в технологията на тяхното подготвяне.

По време на пържене храната може да загори и да залепне за тигана. В същото време от време на време домакините се сблъскват с един проблем - пръски горещо олио се разпръскват из цялата кухня, само че най-лошото е, че те могат да провокират даже изгаряне по кожата. Този проблем обаче може елементарно да се избегне благодарение на сол. За задачата авансово би трябвало да сложите в тигана една или две чаени лъжички сол. 

Тя ще всмуква цялата непотребна влага и по-късно пърженето на картофи или други ястия ще бъде доста по-лесно. Тиганът би трябвало да бъде добре загрят. След това се изсипва солта и се залива с олиото. Но не би трябвало да слагате картофите незабавно. Трябва да изчакате, до момента в който олиото също се затопли. 

В резултат на това ще можете да изпържите картофите без непотребни пръски. Това ще му придаде и хрупкава златиста коричка. Друг трик за приготвянето на вкусни пържени картофки е нарязването им на идентични по форма и величина късчета. Само по този метод те ще се изпържат отмерено и ще имат хрупкава златиста коричка, написа actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР