Всяка делнична вечер Капитал обобщава най-важните бизнес и пазарни новини,

...
Всяка делнична вечер Капитал обобщава най-важните бизнес и пазарни новини,
Коментари Харесай

К: Бизнес | БЕХ плати дълга на столичната "Топлофикация" към "Булгаргаз", "Палфингер" и "Сарк" инвестират още 11 млн. лв.

Всяка делнична вечер " Капитал " обобщава най-важните бизнес и пазарни вести, които са се случили в България и по света. По-долу е селекцията за през днешния ден:Подборът от събитията в България, които имат значение, може да прочетете. Най-важните международни събития -.
БЕХ пое дълга от 121 млн. лева на " Топлофикация София " към " Булгаргаз "

Българският енергиен холдинг (БЕХ) е поел дълга от 121 млн. лева на " Топлофикация София " към " Булгаргаз ". Това е съобщил изпълнителният шеф на газовото сдружение Николай Павлов на съвещание на енергийния регулатор, представен от БНР. Информацията беше доказана за " Капитал " от изпълнителния шеф на холдинга Валентин Николов, който посочи, че парите към този момент са преведени. По думите на Павлов подписаният контракт за цесия сред " Булгаргаз " и БЕХ подсигурява доставките на природен газ за ноември, само че е нужно по-дългосрочно решение, с цел да може топлофикацията да заплаща постоянно отговорностите си. Близо 11 млн. лева ще влагат " Палфингер " и " Сарк " в България Два нови плана за близо 11 млн. лева ще бъдат изпълнени от " Палфингер продукционстехник България " и производителя на медни артикули " Сарк България ". Това стана ясно, откакто двете компании получиха капиталови документи. Местното сдружение на австрийския производител на кранове Palfinger ще сътвори център за споделени услуги в София за 4.4 млн. лева, в който ще работят 200 души. Шуменската " Сарк ", която е благосъстоятелност на турската Sarkuysan, ще влага 6.5 млн. в план за произвеждане на медни жици. Предвижда се да наеме още 15 души. Застрахователният пазар пораства към края на август С близо 9% е повишен премийният доход на общозастрахователните сдружения в страната към края на август по отношение на година по-рано, демонстрират данните на Комисията за финансов контрол. За първите осем месеца на годината фирмите са събрали брутни награди за 1.8 милиарда лева В същото време изплатените компенсации са се покачили с към 6% до 733.6 млн. лева Животозастрахователният бранш също регистрира растеж - с 25%, като брутният премиен доходи доближава 397.4 млн. лева Природният газ ще нарастне още Комисията за енергийно и водно контролиране прегледа през днешния ден заявката на " Булгаргаз " за новите цени на природния газ. Според изчисленията все още от 1 ноември цената ще е 124.76 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) при настояща сега 94.54 лева./MWh. Това е скок от към 32%. Има възможност обаче повишаването да не е чак толкоз огромно, защото в последните дни борсовите котировки в Европа са малко по-ниски. Окончателното решение на КЕВР ще бъде взето на 1 ноември. Число на деня 183.32 евро/МВтч

е цената на тока в България на борсата през днешния ден, като понижението по отношение на през вчерашния ден е с съвсем 9%. Абсолютно същото равнище е реализирано и в Гърция, а в Румъния е 6 евро повече. Цените падат съвсем в цяла Европа, като най-ниски остават в Полша и Германия. Собственикът на " Аурубис " ще регистрира най-силната си финансова година до момента Германската група Aurubis, която е притежател на медодобивния цех в Пирдоп, чака да регистрира най-хубавата година в историята си. Предварителните данни сочат, че оперативната облага преди налози за финансовата година, приключваща в края на септември, ще се усили с близо 60% до 353 млн. евро, което е и много над прогнозите. По думите на основния изпълнителен шеф Роланд Харингс началото на настоящата финансова година от октомври дава обещание мощните резултати да се запазят. За миналата 2020 година локалното " Аурубис България " означи двуцифрен растеж на оборота до 5.4 милиарда лева, което го трансформира в най-голямата компания в страната. Печалбата му беше 264.8 млн. лева ПАЗАРИ Волатилност при софтуерните компании Акциите на Robinhood се сринаха с над 10% откакто компанията разгласи, че месечните консуматори са спаднали под 19 млн. (в съпоставяне с над 21 млн. преди три месеца). Приходите на брокера също понижават до 365 млн. Долара за трето тримесечие, което е под предстоящите от анализаторите 450 млн. $, вследствие на фрапантен спад в търговията с криптовалути. Книжата на друга софтуерна компания обаче нарастнаха - Spotify. Шведската компания разгласи приходи от над 2.5 милиарда $ през интервала юли-септември като платените клиенти се усилват с към 20% (година на година) до 172 млн. души. Акциите на Spotify нарастнаха с над 9% след новините. Днес по-късно се чакат резултатите на Amazon и Apple.
Всяка делнична вечер " Капитал " обобщава най-важните бизнес и пазарни вести, които са се случили в България и по света. По-долу е селекцията за през днешния ден:Подборът от събитията в България, които имат значение, може да прочетете. Най-важните международни събития -.
БЕХ пое дълга от 121 млн. лева на " Топлофикация София " към " Булгаргаз "
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР