Всяка делнична вечер Капитал обобщава най-важните бизнес и пазарни новини,

...
Коментари Харесай

К: Бизнес: Нови енергийни етикети за крушките, рекордна инфлация в Европа

Всяка делнична вечер " Капитал " обобщава най-важните бизнес и пазарни вести, които са се случили в България и по света. По-долу е селекцията за през днешния ден:
Подборът от събитията в България, които имат значение, може да прочетете. Най-важните международни събития -. Крушките с нов енергиен етикет от 1 септември
От 1 септември се вкарва нов енергиен етикет за светлинните източници съгласно европейските регулации. В него класовете на енергийна успеваемост са със повишени критерии и са разпределени в канара от A до G, като са отстранени плюсовете към класа (А+/А+++). Промяната идва, откакто напролет бяха въведени сходни енергийни етикети и за други електроуреди като хладилници, фризери, перални машини, съдомиялни машини, тв приемници и електронни екрани. Всички крушки, които бъдат пуснати на пазара след 1 септември, би трябвало да имат нов етикет върху опаковките си, а останалите артикули могат да се продават със остарелия през идващите 18 месеца. Онлайн магазините би трябвало да разгласяват новите етикети директно до цената на светлинния източник до 21 септември, само че могат да доставят артикули със старите етикети. За съблюдаване на новите разпореждания ще следи Комисията за отбрана на потребителите, която ще постанова наказания при нарушавания.
30 млн. лева експорт на български артикули с Lidl за полугодието
Продукти на български производители за близо 30 млн. лева са изнесени с " Лидл България " за първото шестмесечие на 2021 година Това съставлява съвсем 44% нарастване по отношение на същия интервал на предходната година. Общо 39 компании са изнесли 141 разнообразни продукта в 25 европейски страни. Хлябът и олиото не престават да бъдат най-търсените артикули от България в мрежата на Lidl.

Най-високият небостъргач в България - Sky Fort на софийския бул. " Цариградско шосе ", е покрай привършване на строителството. Снимка с дрон, оповестена от " Дневник ", демонстрира, че към този момент е достигнато изливането на плочата на последния бизнес етаж. Инвеститор в плана е " Форт нокс ", като постройката ще бъде висока 202 метра.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР