Всяка делнична вечер Капитал обобщава най-важните бизнес и пазарни новини,

...
Коментари Харесай

К: Бизнес | България взема още 120 млн. евро от Брюксел за МСП, износът расте с над 20% към юни

Всяка делнична вечер " Капитал " обобщава най-важните бизнес и пазарни вести, които са се случили в България и по света. По-долу е селекцията за през днешния ден:Подборът от събитията в България, които имат значение, може да прочетете.Най-важните международни събития -.
Още 120 млн. евро за български дребни и междинни компании от REACT-EU
Те идват, откакто Европейската комисия утвърди промени по оперативни стратегии, засягащи пет страни, една от които е България. Страната ще получи спомагателни 120 млн. евро по " Конкурентоспособност и нововъведения ", които е планувано да се употребяват за поддръжка на оборотния капитал за дребни и междинни предприятия. " Очаква се към 2600 МСП да се възползват от поддръжката ", се споделя в формалното известие на комисията. Износът за полугодието нараства с 20.8% до съвсем 32 милиарда лева За същия интервал вносът се усилва с изпреварващ ритъм - 24.8% до 35.6 милиарда лева Само за юни продадените в чужбина артикули възлизат на 5.64 милиарда лева, като растежът на годишна база е 27.8%, до момента в който импортираните са за 6.45 милиарда лева (+33.2%). Високите стойности в последните четири месеца обаче са от ниска база, защото предходната пролет при започване на пандемията стопанската система беше блокирана от ограничавания, а границите - затворени за продължителни интервали. Нивата обаче сензитивно надвишават и регистрираните в първото полугодие на предкризисната 2019 година Тогава износът беше 28.27 милиарда лева, а вносът - 32.17 милиарда лева, само че огромна част от разликата се дължи на ценови фактори. ББР продава първокласния длъжностен автомобил на някогашния шеф Стоян Мавродиев Източник: ББР
Самото BMW 750 Li xDrive с 449 конски сили мотор на 39 хиляди километра е паркирано пред централата на банката с табелка за оповестения търг, като подробна информация има на уеб страницата на й. Желаещите да го купят ще могат да наддават от стартова цена 95 хиляди лева, като нов бутиковият модел би коствал най-малко няколко пъти повече. Самият стопански министър Кирил Петков разгласява фотография във Фейсбук профила си с коментар " По-добре с тези пари да финансираме още един дребен бизнес! ". В предходни свои изявления той към този момент беше споменавал за скъпия автопарк и големите заплати и бонуси на предходното управление, които по думите му са неприемливи.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР