Всяка делнична вечер Капитал обобщава най-важните бизнес и пазарни новини,

...
Коментари Харесай

K: Бизнес | Търсят се складове и по-малко офиси и магазини, цената на тока спадна още малко, но газът по света поскъпва

Всяка делнична вечер " Капитал " обобщава най-важните бизнес и пазарни вести, които са се случили в България и по света. По-долу е селекцията за през днешния ден:Подборът от събитията в България, които имат значение може да прочетете.Най-важните международни събития -.
Жив пазар на хранилища, слаб при офиси и търговски обекти

Наетите и приключени за лично прилагане логистични площи в София през второто тримесечие са съвсем 54 хиляди кв. м, което е покрай размерите преди пандемията. Повечето новозавършени обекти са предопределени за лично прилагане, като се изключи Фаза 2 от Logistics Park RGS в Божурище, показват от консултантската Cushman&Wakefield Forton. Обектите в градеж са към 330 хиляди кв. м, съвсем 70% от които са строителство по поръчка или за лично прилагане, а свободните площи са 4%.

При офисите в столицата делът на незаетите площи се качва до 14.3%, разумно има и спад в новите планове.

При комерсиалните площи оживление има единствено при ритейл парковете, нови марки не навлизат, а лекото намаление на наемите продължава и през второто тримесечие на 2021, с офертни равнища за първокласни площи в София, достигащи 34 евро/кв. м. Mastercard картите на ОББ към този момент работят с Гугъл Pay

Банковите карти Mastercard, издадени от ОББ, към този момент работят с Гугъл Pay. Това значи, че всеки, който има телефон с операционна система Android, функционалността NFC в него и мобилното банкиране на банката (OББ Мобайл) може да заплаща елементарно безконтактно с телефона си на ПОС - терминал, да заплаща при търговци и да тегли на безконтактен банкомат (тук внимание, в случай че картата е кредитна). Картата се прибавя в Гугъл Pay с едно натискане на бутон в мобилното банкиране. ОББ е една от първите банки, които цифровизират заплащанията през Android. Безконтактни заплащания през телефон към този момент имат ПИБ, Уникредит Булбанк, БАКБ (директно от мобилното банкиране), Райфайзенбанк с Apple Wallet и други. Досега в Гугъл Pay от България това ставаше елементарно с картите на Revolut, Curve и други.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР