Всяка делнична вечер Капитал обобщава най-важните бизнес и пазарни новини,

...
Коментари Харесай

К: Бизнес | Работещата в България Teklas открива втори завод в Сърбия, БВП нагоре с 9.6% през второто тримесечие

Всяка делнична вечер " Капитал " обобщава най-важните бизнес и пазарни вести, които са се случили в България и по света. По-долу е селекцията за през днешния ден:Подборът от събитията в България, които имат значение, може да прочетете.Най-важните международни събития -.
Брутният вътрешен продукт нагоре с 9.6% през второто тримесечие
Брутният вътрешен артикул (БВП) е през интервала април - юни по отношение на същия интервал на предходната година и с 0.4% по отношение на първото тримесечие на 2021 година съгласно сезонно изгладените данни, заяви Националният статистически институт (НСИ). Работещата в България Teklas открива втори цех в Сърбия Турският производител на автомобилни съставни елементи Teklas възнамерява да отвори втори цех в Сърбия, заяви шефът човешки запаси в групата Уйсал Каба пред SeeNews. Предприятието ще се намира във Враня и в него в началото ще работят 250 души, като задачата е броят им да доближи 1500. Другата фабрика е във Владичин хан, където компанията има 1000 чиновници. От заводите се изнася продукция за колоси като Volkswagen, Audi, PSA и Porsche. В България Teklas има четири завода, като последният - във Враца, беше открит по време на пандемията и към този момент има 200 чиновници. В другите три - в Кърджали, Крумовград и Момчилград, работят още близо 3000 души. Фабриките създават главно съставни елементи от каучук, пластмаса и метал за автомобилната промишленост. Джеф Безос съди НАСА Космическата компания на създателя на Amazon Джеф Безос Blue Origin заведе иск против НАСА поради решението на организацията да разпореди контракта за 2.9 милиарда $ за полети до Луната на Илън Мъск. Организацията даде договора на един реализатор вместо на два, каквито бяха предварителните упования. Според Blue Origin сходно решение ще има " фундаментални последици ". Компанията упреква НАСА и в " непозволена и противозаконна " оценка на офертата й. Договорът планува първите астронавти да летят до Луната най-рано през 2024 година Американските управляващи стартират следствие на Autopilot на Tesla Американският регулатор за автомобилна сигурност разгласи, че е почнал необятно следствие на системата Autopilot, употребена в стотици хиляди електрически коли на Tesla. Проверката е провокирана от минимум 11 случая, при които системата за асистирано шофиране на Tesla се врязала в паркирани пожарни и полицейски коли и други транспортни средства. Катастрофите са предизвикали гибелта на една жена и ранили други 17 души. ЕНЕРГИЙНИ ЦЕНИ
198.27 лева./мВтч е борсова цена на електрическата енергия в България с дата на доставка 18 август. Тя е малко по-ниска по отношение на цената от през вчерашния ден - 201.43 лева./мВтч. Изтъргуваните количества остават високи, като главната причина за това е износът на електрическа енергия - който е на равнища от към 1000 мВтч/час. Реално няма дефицит на ток в страната, а има по-голям експорт, заради което българския бизнес би трябвало да заплаща повече.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР