Всяка делнична вечер Капитал обобщава най-важните бизнес и пазарни новини,

...
Коментари Харесай

K: Бизнес | Криптокражба за 600 млн. долара, цената на тока за бизнеса се понижи до 108 евро/мВтч

Всяка делнична вечер " Капитал " обобщава най-важните бизнес и пазарни вести, които са се случили в България и по света. По-долу е селекцията за през днешния ден:Подборът от събитията в България, които имат значение, може да прочетете.Най-важните международни събития -.
Хакери откраднаха криптоактиви за 600 млн. $ и след това започнаха да ги връщат
Пробивът е изработен през накърнимост в платформата на Poly Network - компания, която пробва да свърже разнообразни блокчейни в обща мрежа. Това е най-голямата единична кражба на цифрова валута като сума и евентуално ще окаже отрицателно въздействие върху целия бранш на децентрализираните финанси (DeFi) - необятен набор от разнородни приложения, опитващи да отстранен разнообразни медиатори във финансовия бранш (като тържища, брокери, портфолио мениджъри и др.). От Poly Network оповестиха за офанзивата през Twitter, като приканиха хакерите да върнат откраднатото, като може би най-странното е, че те откликнаха. Тълкуването на блокчейн специалисти е, че макар сполучливия пробив прикриването на следите и осребряването на такава сума би било извънредно мъчно и евентуално те са решили, че връщането им е по-безопасно. Инфлацията в Германия доближи 30-годишен връх Покачването на показателя на потребителските цени за юли е 3.8% на годишна база и 0.9% по отношение на юни. Публикуваните през днешния ден от статистиката данни удостоверяват предварителните оценки, оповестени преди две седмици. До огромна степен индикаторът е килнат от еднократен резултат - краткотрайното антикризисно намаляване на Данък добавена стойност преди година. Въпреки това високата стойност и общественото й усещане в обичайно сензитивната на тематиката Германия се следи с внимание от пазарите, защото стабилно високите равнища може да окажат въздействие върху паричната политика на ЕЦБ. Същевременно данните от Съединени американски щати демонстрираха 5.4% годишна инфлация за юли, също колкото беше регистрирана и през юни. Белият дом приканва OPEC да усили добива на нефт Според администрацията на президента Джо Байдън решението на разширения състав на организацията да отстрани преди наложени ограничавания, които де факто ще значат 400 хиляди барела в допълнение от септември 2021 година, не е задоволително. Опасенията са, че високите цени на горивото укрепват така и така наличния инфлационен напън и биха могли да задушат възобновяване на световната стопанска система. След вест цените на главните търгувани видове нефт се намалиха с по към 2%. " Феърплей пропъртис " ще купува постройка от свързани лица
За задачата капиталът на фонда беше повишен с 12.5 млн. лева посредством конвертиране на част от емисията варанти, пласирани още през 2016 година Парите идват главно от свързани лица с фонда, който се управлява от Марио Захариев. Самият той записва 3.464 млн. акции и усилва директно притежавания си дял от 14.6 на над 18%. Още 5.87 млн. акции са записани от " Феърплей поземлен фонд " и 2.3 млн. акции от " Феърплей интернешънъл ". Според публично известие от компанията средствата ще бъдат употребявани за придобиване на бизнес постройка в столичния кв. Хладилника на ул. " Люба Величкова " 9. Тя е благосъстоятелност точно на " Феърплей интернешънъл ", като оценката й, показана пред акционерите, е над 24 млн. лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР