ВСУ са предприели настъпателни действия по линията Купянск-Сватове-Креминна и са

...
ВСУ са предприели настъпателни действия по линията Купянск-Сватове-Креминна и са
Коментари Харесай

ISW: ВСУ напредват на участъка Купянск-Сватове-Креминна

ВСУ са подхванали настъпателни дейности по линията Купянск-Сватове-Креминна и са постигнали прогрес – това се споделя в нов отчет на американския Институт за проучване на войната (ISW), представен от Униан. Анализаторите означават, съветските военни също са водили настъпателни интервенции в този сектор от фронта.

Същевременно украинските сили са траяли настъпателните дейности в региона на Бахмут. В документа се цитира информация от съветски боен сътрудник, че обстановката в този регион е печална за руснаците, защото ВСУ управляват стратегическите височини и горските масиви към значимите обитаеми места. Въпреки това окупаторите не престават настъпателните интервенции край Бахмут.

От ISW означават, че не престават боевете по линията Авдиивка-Донецк, само че нито една от страните няма прогрес в този регион.

Анализаторите показват, че ВСУ са провели контранастъпателни интервенции минимум на три сектора от фронта, като са постигнали прогрес в Луганска област и в западната част на Запорожка област.

Кадри от геолокация демонстрират, че украинските войски са напреднали при Роботине и че евентуално украинските сили са изпратили спомагателни контранастъпателни бригади в западната част на Запорожка област.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР