Всряда Турция нанесе нови удари срещу кюрдски цели в Ирак

...
Всряда Турция нанесе нови удари срещу кюрдски цели в Ирак
Коментари Харесай

Турция нанася удари по Ирак след атентата в Анкара

Всряда Турция нанесе нови удари против кюрдски цели в Ирак и предизвести за по-интензивни трансгранични въздушни интервенции, съобщи Агенция Франс Прес. Турската страна счита, че екстремистите, организирали нахлуване в Анкара през уикенда, идват от Сирия.

Правителството свика среща за национална сигурност с присъединяване на висши ръководители на защитата и разузнаването, с цел да приготви отговора си към нападението в неделя против държавния квартал на столицата. Полицията простреля един от нападателите, до момента в който другият почина при явно гибелен гърмеж пред вътрешното министерство на Турция, при който бяха ранени двама чиновници по сигурността. Клон на Кюрдската работническа партия (ПКК), включена в листата на терористична група от Турция и нейните западни съдружници, пое отговорност за първия атентат в Анкара от 2016 година насам.

„ Стана ясно, че двамата терористи са пристигнали от Сирия и са били подготвени там “, сподели външният министър Хакан Фидан в телевизионни мнения.

„ Отсега нататък цялата инфраструктура, огромни уреди и енергийни уреди, принадлежащи на (въоръжени кюрдски групи) в Ирак и Сирия, са законни цели за нашите сили за сигурност “, добави Фидан: „ Препоръчвам на трети страни да стоят надалеч от тези уреди. “

Турция извърши въздушни набези против тиловите бази на ПКК в северните планини на Ирак часове след офанзивата в неделя. Министерството на защитата заяви, че е провело ново нахлуване в сряда, което е " обезвредило огромен брой терористи " в пет региона на Ирак.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР