Вследствие на проливните дъждове на територията на общината и пълноводието

...
Вследствие на проливните дъждове на територията на общината и пълноводието
Коментари Харесай

Е Сега Вече Стана Страшно! Кметът Лично Обяви Бедствено Положение В Цяла Българска Община!

Вследствие на проливните дъждове на територията на общината и пълноводието на реките Черна и Бяла и прелелите дерета, кметът Николай Мелемов разгласи бедствено състояние на територията на цялата община Смолян, оповестиха от пресцентъра на общината, представен от Агенция " Фокус ".

За преодоляване на бедствието Щабът за осъществяване на общинския проект за отбрана при бедствия, назначен със заповед на кмета, минава на непрестанен режим на работа.

Информацията за хода на избавителните и неотложни аварийно-възстановителни работи ще му се рапортуват през половин час.

Инж. Мариана Цекова, зам.-кмет на общинска администрация, следва да сътвори нужните условия за ефикасна работа на екипите на единната избавителна система и снабдяването на популацията с артикули от първа нужда, се споделя още в заповедта.

Всички компании, разполагащи с подобаващата техника, би трябвало да се включат в отпушването на деретата и сектори от реката от паднали дървета и дървен материал объркващ оттока на реките.

Кметове и кметски наместници ще наблюдават за равнището на реките през техните територии и при нужда да провеждат настаняването на бедстващото население в учебните заведения и читалищата.

Забранява се придвижването и пребиваването на МПС на избрани сериозни сектори. При отвод от непринудено овакантяване на рискови за живота на жителите здания, ще се извърши наложително извеждане.

Бедственото състояние е оповестено в 19.00 часа довечера. Срокът му на деяние е до преодоляване на бедственото състояние.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР