Всичко в доклада на Европейската комисия относно начина, по който

...
Всичко в доклада на Европейската комисия относно начина, по който
Коментари Харесай

Бетина Жотева: СЕМ няма средства да си върши работата

Всичко в отчета на Европейската комисия по отношение на метода, по който се финансира Съвет за електронни медии е правилно. Това разгласи в изявление за предаването „ Тази заран “ ръководителят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Бетина Жотева във връзка сериозния отчет на Европейска комисия.

В него е записано, че „ Съвет за електронни медии няма задоволително средства, с цел да извършва ефикасно дилемите си “.

Последните години съветът се е трансформирал в един преходен орган, който към този момент не може да си извършва отговорностите и по закон. Ние не можем да следим малките екрани и радиата, и да ги направляваме, тъй като нямаме техническата опция за това “, разгласи Жотева.

От Съвет за електронни медии се изпратили през август писма да ръководителя на Народното събрания Цвета Караянчева, до премиера Бойко Борисов, до финансовия министър молба за помощ за обезпечаване на нужната техника. Предупредили са, че няма да могат да следят медиите дали съблюдават закона по време на избори. Реакция обаче не е последвала от нито една институция.

„ Ние не можем да вършим записи, с цел да забележим какво се случва в ефир. Молим малките екрани да ни дадат запис, с цел да ги глобяваме “, изясни ръководителят на Съвет за електронни медии.

Относно констатацията на Европейска комисия за притеснителната липса на бистрота по отношение на собствеността на медиите Жотева разяснява, че в Европа към момента не се е състоял дебатът дали политици могат да имат медии. Това е регламентирано единствено в Малта, където е неразрешено медиите да са благосъстоятелност на политици, посочи тя.

Вижте цялото изявление във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР