Всичко, което трябва да има перфектната торта - шоколад, кокос

...
Всичко, което трябва да има перфектната торта - шоколад, кокос
Коментари Харесай

Торта с шоколад, кокос и плодове

Всичко, което би трябвало да има съвършената торта - шоколад, кокос и плодове

Необходими Продукти

За блата


● брашно - 135 г
● захар - 135 г
● яйца - 4 бр.
● бакпулвер - 15 г
● ванилия - 2 бр.
● олио - 40 мл

За шербета


● вода - 200 мл
● захар - 200 г кристална

За крема


● цедено кисело мляко - 500 г
● течен шоколад - 100 г кафяв
● течен шоколад - 100 г бял
● банани - 2 бр.

За декорация


● грозде - 1 чепка
● боровинки
● мента - листа
● кокосови стърготини

Начин на подготвяне

Първата стъпка е да извършите блата за тортата. По предпочитание може да добавите какао към сместа.

Започнете да приготвяте блата. Необходими са ви: електрически миксер, пластмасова купа за миксер, силиконова шпатула, решето.

С миксера разбийте първо яйцата. След това прибавете към тях захарта и разбивайте на междинна степен до момента в който не останат следи от кристалчета. Следва да добавите слънчогледовото олио, след това бакпулвера и ванилията. На слаба степен на разбиване/или със силиконова шпатула, последователно добавяйте най-после и авансово пресятото бяло пшенично брашно.

След като сместа за блата е подготвена, вземете тава с незалепващо покритие с диаметър 24 см. Застелете я с хартия за печене и изсипете сместа в нея.

Печете на 180 градуса за 45 минути в авансово загрята фурна. Преди да го извадите от фурната, проверете готовността му благодарение на дървена съчка в средата.

Докато се пече блатът, започнете да приготвяте крема. В дълбока пластмасова купа изсипете цеденото кисело мляко, прибавете шоколадите и разбъркайте до еднородна консистенция.

След това започнете да вършиме шербета за тортата.

Сложете захарта в тенджерка на котлона на сдържан огън. Разбърквайте захарта, до момента в който се разтопи изцяло и промени своя цвят. Внимателно и последователно прибавете водата върху разтопената захар. Захарта ще се втвърди. Не се тормозете и продължавайте да разбърквате с лъжица, до момента в който се разтопи отначало. Варете 10 минутки и махнете от котлона.

Готовия блат го оставете да се охлади изцяло, след което го разрежете на 3 равни елементи.

Започнете да сглобявате тортата. За задачата взимате подобаващ поднос или плато. Сложете на дъното 1 ч.л. от крема, а върху него сложете един от трите блата. Залейте блата с няколко лъжички от шербета. След това нанесете отмерено от крема.

Банана нарежете на кръгчета и наредете половината от тях върху крема. След това процедурата се повтаря и с втория блат. Най от горната страна нанесете останалия крем и загладете по краищата.

Поръсете тортата с кокосовите стърготини. Декорирайте шоколадовата торта с разрязани на половина гроздови зърна, сини боровинки и листенца свежа мента.

Приберете тортата в ледник за най-малко час, преди да я поднесете.

Тортата с шоколад, кокос и плодове е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР