Всичко, което се случва с Народното събрание, несъмнено е моя

...
Всичко, което се случва с Народното събрание, несъмнено е моя
Коментари Харесай

Никола Минчев: Всичко, което се случва с Народното събрание, несъмнено е моя отговорност

" Всичко, което се случва с Народното събрание, безспорно е моя отговорност ", разяснява в изявление за ръководителят на Народното събрание Никола Минчев:

" Решетката пред Народното събрание към този момент я няма, демонтирана е, тъй че се надявам тази история да остане един неприятен спомен от тази седмица и от историята на 47-ото Народно заседание. Следващата пленарна седмица я посрещаме без нея. Казусът по какъв начин се стигна до тази решетка стартира още от митинга, проведен от " Възраждане “ през януари месец във връзка " зелените документи “ и тогава имаше пробив в сигурността. Ако си спомняте, тогава полицията първоначално подходи по-меко, служителите на реда нямаха и щитове, нямаха палки. В началото се пробваха да имат по-умерен метод, само че се стигна до един пробив, който, несъмнено, тормози защитата и те тогава загатнаха няколко ограничения, които могат да се вземат, с цел да се усили сигурността на самата постройка. Една от ограниченията беше и да има на прозорците на първия етаж железни решетки, тъй като те са на доста ниско и от позиция сигурност това е проблем, само че Слава Богу не се е случвало. Това бяха диалози в джука форма. След това към този момент постъпи писмо от НСО с изброени съответни ограничения, което е било адресирано не до мен, а до основния секретар. Някои от ограниченията са били отхвърлени от страна на администрацията. Аз нито знаех, че са осъществени огледи, нито че е постъпила съответна оферта. Това, което стигна до мен, е докладна бележка за вътрешно компенсиране на разноски по бюджета. Действително не съм обърнал внимание, че има подобен план за слагане на железни уреди ".

Относно отсъствията на Делян Пеевски от парламентарните съвещания ръководителят на Народното събрание изясни, че не ги извинява:

" В интерес на истината господин Пеевски и не пуска молби за опрощение и има неизвинени отсъствия. Той не получава заплата, когато отсъствията не са извинени ".

Никола Минчев съобщи, че ще се извини на " ИТН ", в случай че то ще докара до съгласие в държавното управление:

" За мен най-важното е ние да можем да работим дружно, с цел да продължим работата си, тъй че в случай че това е нещото, което в действителност ще ни изкара от тази каскада от обвинявания, в която сами се вкарахме от понеделник насам, давам това опрощение и в действителност се надявам това към този момент да е краят и да няма повече обвинявания, а да седнем и да работим ".

" Министерският съвет не готви повдигане на ветото за участието на Северна Македония в Европейския съюз ", сподели още ръководителят на Народното събрание:

" Категорично няма еднолично повдигане на ветото. Това е тематика, която доста комфортно може да се експлоатира за политически цели. Реална причина да се твърди, че ние ще отстъпим от националния интерес на България, няма. Българската позиция по тематиката е ясна и ние чакаме осъществяване на контракта за добросъседство и на другите съглашения.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР