Всичко е готово за изстрелване на Crew Dragon с ракетата

...
Всичко е готово за изстрелване на Crew Dragon с ракетата
Коментари Харесай

НАСА потвърди старта на историческа мисия

Всичко е готово за изстрелване на Crew Dragon с ракетата Falcon 9

SpaceX Falcon 9 ще изведе в орбита Crew Dragon с двама астронавти на 27 май
(снимка: Bob Behnken / Twitter)

Историческият старт, който ще достави астронавти на НАСА на борда на Международната галактическа станция (МКС ) от територията на Съединени американски щати, ще се състои идната седмица, макар пандемията от ковид и неотдавнашното овакантяване на ръководителя на програмата, оповестиха от галактическата организация.
още по тематиката
За първи път откогато завърши програмата за галактически совалки  на НАСА астронавти ще бъдат изпратени в космоса от територията на Съединени американски щати. От 2011 година до момента американските астронавти пътуваха към МКС с съветския галактически транспортен съд „ Союз ”.

На виртуална конференция НАСА и SpaceX, компанията на Илон Мъск, потвърдиха, че са тествали сполучливо готовността за изстрелване на ракетата Falcon 9 с транспортен съд Crew Dragon. Първият помощник-ръководител на НАСА Стив Юрчик сподели, че организацията деликатно e анализирала всички системи и опасности и единомислещо е стигнала до извода, че всичко е готово за пускане на 27 май.

Ракетата SpaceX Falcon 9 и галактическият уред Crew Dragon, който ще достави астронавти на МКС, към този момент са ситуирани в стартовия комплекс 39А на галактическия център Кенеди. SpaceX пусна моторите за първа степен на Falcon 9 като част от последната си тестова серия преди старта.

Екипът на задачата Demo-2 към момента би трябвало да извърши финален тест за подготвеност, който ще включва данни от значим неподвижен тест на моторите на 25 май.

За първи път от 2011 година насам американски астронавти ще излетят от територията на Съединени американски щати
(снимка: Bob Behnken / Twitter)

Ако всичко върви по проект, Crew Dragon ще излезе в орбита на 27 май в 22:33 ч. българско време с астронавтите Дъг Хърли и Боб Бенкен на борда. Последният, апропо, разгласява в Twitter няколко от последните си фотоси от галактическия център в Кенеди.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР