Всички знаем колко вредно е тютюнопушенето за организма ни, но

...
Всички знаем колко вредно е тютюнопушенето за организма ни, но
Коментари Харесай

Навиците, които вредят, колкото пушенето

Всички знаем какъв брой нездравословно е тютюнопушенето за организма ни, само че модерното време се характеризират с фактори, които последователно го изместват от върха на листата със смъртоносни привички, предизвестяват американски учени, съобщи БГНЕС.
Ето 5 неща, които ни убиват, а участват в всекидневието ни:
Самота
Последните проучвания демонстрират, че обществената изолираност е също толкоз нездравословна за нашето , колкото и всичко останало на върха на „ смъртоносния “ лист.
Социалните мрежи и все по-малкото " живо " излизане с другари и сътрудници са довели до самотност, която придобива невероятни размери.
Професорът по логика на психиката от университета Бригъм Йънг, Жулиен Холт Лунстад споделя, че резултатът от самотата върху намаляването на продължителността на живота е равностоен на пушенето на 15 цигари дневно.
 Кой плод понижава риска от рак и инсулт? Кой плод понижава риска от рак и инсулт?
Консумацията на ягоди оказва помощ за понижаване на риска от пораждане на редица заболявания, в това число рак, съобщи диетологът Михаил Гинзбург...
Заседнал метод на живот
Заседналият метод на живот усилва риска от развиване на няколко типа рак, откри изследване от 2014 година
На всеки спомагателни два часа седене се усилва рискът от рак на дебелото черво, рак на ендометриума, рак на белия дроб, без значение от осъществяването на извършения денем. Дори и при постоянни извършения, седенето повече от осем часа дневно усилва риска от разнообразни здравословни проблеми.
Липса на сън
Американски откриватели оповестяват, че 50 до 70 милиона души в Съединени американски щати страдат от нарушавания на съня. Недостатъчният сън, предизвестява професорът от СЗО Валерий Гафаров, усилва риска от инсулт и инфаркт в същата степен, както ежедневното пушене.
 Спрете да ядете тези ядки, могат да са ОТРОВНИ Спрете да ядете тези ядки, могат да са ОТРОВНИ
Ядките, съдържащи се в костилките от кайсии и праскови могат да съставляват смъртна заплаха за децата, съобщи лекарят и ефирен...
Солариум
Въпреки че потреблението на солариум наподобява просто като вид на слънчеви бани, който направляваме, то може да бъде също толкоз рисково за тялото, колкото пушенето.
Още през 2014 година кожни лекари потвърдиха, че несъразмерното потребление на солариум предизвиква повече случаи на рак на кожата, в сравнение с пушенето предизвиква случаи на рак на белия дроб.
Нездравословно хранене
Сладките и модифицирани храни, богати на наситени мастни киселини, способстват за развиването на евентуално смъртоносни болести както и тютюнопушенето. През 2016 година учени, проверяващи смъртни случаи заради неприятно хранене, стигнаха до извода, че смъртността надвишава тази от алкохола, опиатите и тютюна.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР