Всички знаем колко е важно да подбираме правилно храната, която

...
Всички знаем колко е важно да подбираме правилно храната, която
Коментари Харесай

Храни за добро здраве и психика

Всички знаем какъв брой е значимо да сортираме вярно храната , която одобряваме, написа каналът във vbox7. Ето и кои храни са подобаващи за мозъка и положителната ни душeвност:

Соя

Соята съдържа аминокиселини, които са значими за мускулите и костите на тялото ни и оказват помощ за справяне с нарушаванията на съня и безсънието. Тя е потребна и при  възобновяване на естрогена по време на менопауза.

Сьомга

Сьомгата е богата на омега-3, който оказва помощ за възстановяване на функционалността на клетките в мозък а, което води до по-нисък риск от меланхолия, проблеми с паметта и деменция. Тази риба ще балансира хормоните, управлява апетита и увеличи серотонина в организма ви.
 сьомга iStock/Getty Images
Тъмен шоколад

Тъмният шоколад, който има над 50% какао, ще освободи ендорфини в мозъка ви и ще ви направи по-щастливи и по-малко уплашени. Какаото също по този начин усъвършенства притока на кръв към мозъка и усъвършенства неговите функционалности.
 шоколад iStock/Getty Images
Орехи

Орехите са превъзходен източник на протеини и здравословни мазнини , които оказват помощ да се поддържат уравновесени равнища на кръвната захар. Съдържат омега-3 и имат удобно влияние върху силата, настроението и фокуса ни.

Салвия

Градинският чай е богат на антиоксиданти , които оказват помощ за възстановяване на паметта и концентрацията. Флавоноидите в него защищават мозъка от съществени болести, както и предотвратяват меланхолия и  тревога.

Морски водорасли

Морските водорасли съдържат омега-3 мастни киселини и магнезий, които се грижат за мозъка и оказват помощ при стрес.
 Морски водорасли iStock/Getty Images

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР