Всички знаем, че трябва да се доверяваме на професионалистите, когато

...
Всички знаем, че трябва да се доверяваме на професионалистите, когато
Коментари Харесай

Честото подстригване не кара косата ви да расте по-бързо: 9 истини, които фризьорът няма да ви каже

Всички знаем, че би трябвало да се доверяваме на експертите, когато сме във фризьорския салон. Само че не постоянно си тръгваме удовлетворени.

Козметичната промишленост е претъпкана с разнообразни услуги и ние желаеме да опитаме всичко, изключително на стола във фризьорския салон. Смяната на косата и цвета ѝ е най-лесният метод да усетим смяната. Но позитивната настройка ще се резервира единствено в случай че знаем няколко секрети на фризьорите. Ето кои са те:

 коафьор

Ножиците за филиране на коса не са подобаващи за всеки

Много постоянно фризьорите питат дали да филират косата ви. Факт е, че не всеки вид коса е подобаващ за този тип подкастряне. Например следните типове коса не могат да бъдат подстригани с подобен вид ножици:
- рядка;
- фина;
- доста къдрава коса.
Това може да има неприятни последствия: косата може да стане рошава и накъсана. Някои експерти считат, че филирането е за мързеливи или неопитни майстори, които го вършат без потребност и по този метод прикриват грешките си. Всяка настройка на прическата може да бъде направена с прави ножици.

Кератиновото изправяне не лекува косата

Съществуват доста противоположни отзиви по отношение на кератиновото изправяне на косата, само че би трябвало да се знае, че без значение какъв брой подхранващ и първокачествен е съставът, косата се обработва при доста високи температури. При 220 градуса (помислете, че това е температурата, при която се пече месо) структурата на косата неизбежно се трансформира, както при всяка термична и химична процедура.

След кератиновото изправяне косата става лъскава заради обстоятелството, че е лакирана със мощно нагрети силикони, а това е единствено красива " обвивка ". Някои специалисти повдигат и въпроса за нездравословния формалдехид, който се отделя по време на процедурата.

 коафьор

Косата може да се повреди, в случай че процесът на боядисване или трайно оформяне не е осъществен вярно

Боядисването и трайното оформяне могат да бъдат компрометирани. Това не се дължи на преднамереност, а на неопитността на фризьора. Ако посещавате салона за първи път и не сте сигурни дали всичко е направено професионално, помолете боята и химическият разтвор да бъдат разредени пред вас.

Понякога фризьорът не може да откри подобаващия % оксидант или сместа за трайно нанасяне е прекомерно гъста, по тази причина стартира да я разрежда с вода. Така се пробва да реализира вярната консистенция или да понижи % на окислителя с спонтанни средства.

Честото подкастряне не е панацея за по-бърз напредък на косата

Съществува известно разбиране, че подстригването на всеки шест седмици ще докара до по-бърз напредък на косата. Но косата не е растение, което се отрязва на върха и пониква още веднъж. И подстригването не играе ролята на умния градинар в този случай.

 коафьор

Няма неприятна коса, няма неприятна прическа

Ако ежедневното оформяне на прическата ви е станало времеемко и в случай че не сте удовлетворени от прическата си, би трябвало да отидете в различен салон. Потърсете експерт, който може да сътвори прическа, която ви подхожда. Професионалистът би трябвало да вземе под внимание:
- конструкция на косата;
- посоката на напредък на косата;
- твърдостта;
- формата на главата, овала и чертите на лицето;
- вашия жанр.

Не казвайте на фризьора да ви подстригва прекомерно късо

Нека разгледаме случай, в който клиент отива при фризьора и поръчва избрана дължина на косата, да вземем за пример да е до ушната мида. Фризьорът стартира да отстранява дължината на мократа коса и я прави равна на ушната мида. Но след изсушаването със сешоара косата се повдига и става по-къса от плануваното.

Ако косата ви пада, би трябвало да посетите трихолог, а не коафьор

Източникът на косопад и раздробяване на косата би трябвало да се търси най-вече в организма. Трихологът може да ви бъде от огромна изгода. Без кръвни проучвания и хормонални равнища е невероятно да се разбере какво предизвиква казуса. Три скъпи ампули от занаятчия коафьор няма да решат здравословния ви проблем.

Фризьорът не би трябвало да става управител продажби

В доста салони е признато да се начисляват бонуси за продажбата на козметика, екстри и процедури. Ако сте пристигнали тук по съответна причина - с цел да ви подстрижат, стилизират или боядисат косата - не се поддавайте на маркетинговите трикове. Обърнете внимание на метода, по който се държи фризьорът; той не би трябвало да се трансформира в деен управител по продажбите и да се пробва да ви продаде всевъзможни артикули за коса. 

Превръщането от брюнетка в русокоска ще отнеме повече от един месец

Понякога желаете да измененията живота си, а за задачата, преди всичко, фрапантно да измененията цвета на косата си. Преди да пристъпите към грандиозната смяна, би трябвало да знаете, че това не става бързо. Например, с цел да се превърнете от брюнетка в русокоска, ще са ви нужни няколко сеанса. Щадящият метод за последователно изсветляване на косата включва няколко визити при фризьора и то не по-често от един път на всеки три седмици. С други думи, можете да очаквате трайно видоизменение в границите на няколко месеца. Ако ви предложат да се превърнете от София Лорен в Мерилин Монро за веднъж, потърсете си различен салон.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР