Всички знаем, че покупката на качествен матрак е от ключово

...
Всички знаем, че покупката на качествен матрак е от ключово
Коментари Харесай

Как да запазите живота на вашия матрак за по-дълго?

Всички знаем, че покупката на първокласен матрак е от основно значение, за вашия първокласен сън вашето здраве. Това безспорно е по този начин, само че всеки, на който му се е налагало да купува матрак, знае, че това е една немалка финансова инвестиция. Традиционно другите модели имат междинна дълготрайност на живота сред 7 и 10 години, само че в случай че се грижите за тях по верния метод и им осигурите постоянна поддръжка може да удължите живота на вашия матрак за по-дълго. Така ще се радвате на удобен и първокласен съм и ще спестите пари.

Ето няколко препоръки, предложени от специалистите в продуктите за сън, които ще ви оказват помощ да запазите вашия матрак в чудесно положение за по-дълго:

Използвайте протектор за матрак

Повечето модерни модели матраци идват със личен протектор, което е извънредно практично. Ако вие нямата протектор за матрак, съветваме ви да инвестирате подобен. Предимството на този артикул е, че предотвратява контакта на външната среда с матрака, предпазвайки го от замърсявания, поява на петна, развиване за нездравословни микроорганизми и поява на неприятни миризми.

Мислете за вашия протектор като за щит, които пази вашия матрак и ще ви обезпечи повече комфорт. Още един бонус е, че протекторите нормално идват с цип или ластик, който разрешава елементарно събаряне и могат да се перат в перална. Така че елементарно може да освежите спалнята си, когато усетите, че имате потребност от това. Изберете своя нов протектор за матрак от Mattro!

Не позволявайте на домашните любимци да се качват на леглото

Домашните любимци са част от фамилията, само че все пак, добра концепция е те да имат лично кътче, където да спят вечер. Освен че биха могли да раздерат или скъсат матрака, те постоянно оставят косми на всички места. Не на последно място, в случай че излизат на открито, те могат да са преносители на замърсявания или микроорганизми, които е по-добре да не попадат в леглото ви. Най-добрият вид е да осигурите на вашето коте или куче лично легло - по този начин всички ще са удовлетворени.

Избягвайте да се храните в леглото

Може би няма по-приятна опция от това да прекарате уикенда в леглото, наслаждавайки се на хубава книга или сериал, до момента в който похапвате нещо вкусно. За вашият матрак обаче, това не е по никакъв начин сантиментален сюжет. Консумацията на храни и питиета усилва риска от разливане и петна, които пък могат да са причина за поява на бактерии, плесен и неприятна миризма. Всичко това би могло да се отрази по отрицателен метод на качеството на вашия сън. Така че ви съветваме да не рискувате.

Периодично обръщайте двулицевия матрак

Ако вашият матрак е двулицев, добра концепция е от време на време да го обръщате. Това е значимо, тъй като ще обезпечи отмерено изхабяване на матрака и ще удължите неговия живот. Може да го вършиме един път на всеки шест месеца. Ако матракът има лятна и зимна страна, съобразете се с това и ще си осигурите повече комфорт и улеснение!

В случай, че към този момент е късно и вашият остарял матрак към този момент е неспасяем, решението е единствено едно. Потърсете нов матрак, който ще ви помогне да си възвърнете удобството и качествения сън и да се събуждате изпълнени с сила всяка заран. Открийте богато многообразие от качествени матраци тук: https://intershop.bg/products/search/154/211/Матраци.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР