Всички знаем, че любовта ни кара да се чувстваме добре,

...
Всички знаем, че любовта ни кара да се чувстваме добре,
Коментари Харесай

Какво прави любовта с тялото ни?

Всички знаем, че любовта ни кара да се усещаме добре, само че знаете ли, че зад нея има същинска просвета?

Ще ви представим някои от най-невероятните и научно потвърдени резултати, които любовта има върху мозъка и тялото ни.

Любовта е естествено обезболяващо

Всички знаем, че прегръдките са утешаващи и ни карат да се усещаме добре. Но последните изследвания демонстрират, че окситоцин, освободен за прегръдка, която продължава 10-20 секунди може дейно да се пребори с болката, изключително главоболие.

Нещо повече, в случай че просто погледате фотография на обичания ви, това усилва прага на устойчивост и понижава болката. Нашият мозък свързва облика на обичания с прелестно разпръскване, което прави болката по-поносима.

От друга позиция, учените също потвърдиха, че половата стимулация, изключително оргазмите, също правят страхотна работа в облекчаването на болката. Това е изключително дейно за хронична болежка в гърба, признаци на артрит и конвулсии.

Любовта се грижи за сърцето ни

Изследванията демонстрират, че изразяването на обич намалява сърдечната периодичност на половина. Това е още по-ефективно в стресови обстановки и понижава риска от сърдечни болести в дълготраен проект.

Освен това окситоцин- прочут като хормона на любовта и считан за една от най-удивителните молекули в човешкото тяло, понижава напрежението, намалява кръвното налягане, понижава тревогата и повдига самочувствието.

Любовта ни оказва помощ да се борим с заболяванията

Любовта усилва производството на ендорфин, които укрепва имунната ни система. Хората, които имат някакви болести и се усещат обичани, имат по-силна мотивация за битка с заболяванията.

Любовта се бори с инсомнията

Хормоните на любовта (окситоцин и ендорфини) инхибират отделянето на кортизол, който е хормонът, който е виновен за напрежението и по този метод имаме по-ефективна отмора. Също по този начин, " хормоналната реконфигурация " на любовта е научно потвърдено, че е едно от най-ефективните лекувания за добър нощен сън.

Любовта понижава вероятността от пристрастяване и понижава признаците на затваряне в себе си

Опиати, кокаин, никотин, алкохол са толкоз пристрастяващи, тъй като засягат равнищата на допамина в тялото ни. Допаминът е хормонът, виновен за неочакван прилив на наслаждение и еуфорични резултати.

Увлечението работи по същия метод. Въпреки това, с изключение на допамина, той също по този начин усъвършенства освобождението на тестостерон и окситоцин, което прави най-хубавата композиция за отбягване и битка с пристрастяването.

С други думи, влюбването ви изпълва живота с удоволствието и екстаза, от които се нуждаете. Но в това време възприятието, че сте обичани, когато се борите с пристрастяването, безусловно ви оказва помощ да се справите със признаците на затваряне в себе си и да намалите апетита.

Любовта е ключът към дългоденствие

Хората, които имат брак се усещат по-здрави и се радват на по-дълъг живот. Също по този начин, хората, които са обичани, умеят да се приспособяват по-бързо и по тази причина живеят по-дълго.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР