Всички западни демокрации са застрашени, ако на руския президент Владимир

...
Всички западни демокрации са застрашени, ако на руския президент Владимир
Коментари Харесай

Всички западни демокрации са застрашени. Байдън обеща подкрепа за Украйна, но не и републиканците

Всички западни демокрации са застрашени, в случай че на съветския президент Владимир Путин бъде разрешено да победи Украйна. Това сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън при визитата на украинският президент Володимир Зеленски в Белия дом. Байдън още един път съобщи настоятелно, че Съединени американски щати би трябвало да продължат да оказват помощ на Украйна.

Посещението на Зеленски идва на фона на на две посоки в Украйна и блокиране в Конгреса на Съединени американски щати на пакет от помощ за 61,4 милиарда $ на Украйна от страна на републиканците.

Байдън oбяви помощ от 200 милиона $, включваща артилерийски системи и за противовъздушна защита. Същевременно той предизвести, че „ без в допълнение финансиране, ние бързо доближаваме края на нашите благоприятни условия да помогнем на Украйна да отговори на незабавните оперативни потребности, които има “.

Руският президент Владимир Путин се надява, че Съединени американски щати няма да съумеят да дават помощ на Украйна, сподели Джо Байдън на конференция в Белия дом с Володимир Зеленски.

„ Ние би трябвало да потвърдим, че той бърка “, сподели Байдън. „ Ако не спрем Путин…(той) ще продължи “, добави президентът на Съединени американски щати.

Байдън увери Зеленски, че няма да обърне тил на Украйна, както и че американският народ няма да направи това.

Байдън сподели, че Съединени американски щати ще продължат да доставят Украйна с оръжия и съоръжение „ толкоз дълго, колкото могат “.

Байдън, който е от Демократическата партия, предизвести републиканците, че ще създадат „ коледен подарък “ на Русия, в случай че не обезпечат спомагателна военна помощ за Украйна.

Зеленски от своя страна сподели, че Украйна съумява от ден на ден да задоволи личните си потребности и да зависи по-малко от помощ и акцентира, че триумфът на неговата страна против Русия има влияние и върху други европейски страни.

„ Благодарение на триумфите на Украйна, триумфите в защитата, други европейски страни са в сигурност от съветската експанзия “, сподели Зеленски.

„ Имаме за цел да спечелим въздушната борба, да разбием съветската доминация във въздуха “ през 2024 година, сподели на конференцията украинският президент. „ Който управлява небето, управлява продължителността на войната “, добави той.

Зеленски отхвърли всевъзможни апели за подчинение на украинска територия на Русия.

Украинският президент Володимир Зеленски пътува до Вашингтон, с цел да изиска средства за войната против Русия, само че бе признат скептично от основни законодатели от Републиканската партия. Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън сподели, че не е склонен с настояването на Байдън за даване на 61,4 милиарда $ на Украйна.

На 4 декември Белият дом съобщи на Конгреса, че след Нова година държавното управление няма да разполага с повече средства за оръжия за Украйна. От началото на нашествието на Русия през февруари 2022 година до момента Конгресът на Съединени американски щати е одобрил отпущането на повече от 110 милиарда $, само че нито един пакет помощи не е получил утвърждение, откогато републиканците поеха контрола над Камарата на представителите през януари тази година, напомня Ройтерс.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР