Всички важни решения за държавата се взимат от Народното събрание.

...
Всички важни решения за държавата се взимат от Народното събрание.
Коментари Харесай

Делян Добрев разкрива схемите: Асен Василев източил от Фонда за енергийна сигурност 850 млн. лв. 

Всички значими решения за страната се взимат от Народното събрание. Единственото, което прави Министерски съвет е да саботира работата и плановете. Това сподели депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" Какво вършиха преди 2 дни във Франция да подписват някаква нуклеарна договорка с Макрон? Вие разбрахте ли? Айде, че обичат да пътуват... да си пътуват, но да не подписват неща, които опонират на решенията на Народното събрание ", разяснява Добрев. 

" Следващото ръководство минимум би трябвало да има друга финансова политика. Във Фонда за енергийна сигурност единствено до 1 юли има недостиг от 500 млн. лв.. За една година е 1 милиард, в случай че би трябвало да ги съберем през цената на тока значи, че цената на тока би трябвало да се вдигне с 15%. И в тези 500 млн. не влизат 280 млн. отговорности за обезщетенията за високите цени на газа по инструкция. Към днешния ден до 1 юли на Фонда за енергийна сигурност му липсват 780 милиона лв.. Тук ще прибавя, че декември месец предходната година финансовият министър източи от Фонда 850 милиона. Въпреки нашата опозиция, аз приказвах за това в бюджетна комисия, само че Асен Василев ги прибра. И в този момент има голяма дупка във Фонда за енергийна сигурност, който компенсира цените и разрешава цените в България за семействата и за бизнеса да са ниски ", сподели още депутатът от ГЕРБ.

Делян Добрев бе безапелационен, че " цялата тази история няма да завърши добре ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР