Всички в социалната сфера заслужават достойно трудово възнаграждение. Социалната работа

...
Всички в социалната сфера заслужават достойно трудово възнаграждение. Социалната работа
Коментари Харесай

Доц. Медиха Хамза: Да работиш в социалната сфера изисква духовна висота 


„ Всички в обществената сфера заслужават почтено трудово заплащане. Социалната работа като никоя друга. В този бранш работят хора с огромни сърца, хора, чието цяло създание е отдадено на работата в помощ на уязвимите “. Това сподели за ДНЕС+, претендентът за депутат от Съюз на демократичните сили в обединението ГЕРБ-СДС доцент доктор инж. Медиха Хамза.

Поводът, по който потърсихме доцент Хамза, е днешният Световен ден на обществената работа.

„ Да работиш в тази сфера с най-уязвимата част от обществото ни, изисква духовна висота и душа, която да схваща проблемите и да може да подарява религия и вяра на другите “ , означи още претендентът за депутат.

По думите ѝ работещите в този бранш са ниско заплатени и макар измененията, които донесе новият закон за обществените услуги, тяхното трудово заплащане не отоваря на стандартите, които изисква една толкоз виновна и изискваща специфични умения и метод работа.

Кандидатът за депутат поздрави всички работещи в обществената сфера на страницата си в обществената мрежа.

Ето какво написа тя:

Днес означаваме Световния ден на обществената работа. Мотото за тази година е „ Зачитане на многообразието посредством взаимни обществени дейности “.

Силно мото, което ни демонстрира, че смяната се случва на локално равнище посредством разнообразието от лидерски общности.

Приобщаващата обществената промяна реализира резултати, тогава, когато в процеса са свързани всички работещи в обществената сфера – общество, което е ангажирано и държавна политика, която дава законовите ограничения в тази сфера.

Днес поздравяваме стотиците хиляди хора, ангажирани в обществената сфера.

Бъдете здрави, горди с работата си и съхранете в себе си този дух, който имате, с цел да бъдете потребни за цялото ни общество!

Да работиш в тази сфера с най-уязвимата част от обществото ни изисква духовна висота и душа, която да схваща проблемите и да може да подарява религия и вяра на другите.

Ангажираните в бранша не са хора, които работят за високи заплати. Държавата си остава дебитор към всички тях и е време да оцени почтено техния труд.

Социална политика, обучение и опазване на здравето са съществени цели за всяко едно държавно отговорно ръководство и в тази посока има какво още да се реализира.

Младите хора, които приключват своето висше обучение, като експерти в обществената активност, са тези, които ще продължат пътя на приобщаване и реализация на уязвимите обществени групи в обществото ни и инвестицията в тях си заслужава. Те би трябвало да имат заплащане за труда си и да могат да основават и градят фамилии тук, в България.

С почитание към всички вас, ангажирани в обществената сфера, Честит празник!

През 2007 година третият вторник на месец март е признат за отбелязване на Световният ден на обществената работа. Този ден има за цел да подчертае достиженията на обществените служащи, да увеличи информираността по отношение на обществените услуги и да отбрани обществената правдивост и човешките права.

dnesplus.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР