Всички усилия на компанията са насочени към максимално скорошно пускане

...
Всички усилия на компанията са насочени към максимално скорошно пускане
Коментари Харесай

ICGB: Всички основни дейности по изграждане на газовата връзка с Гърция са приключени

Всички старания на компанията са ориентирани към оптимално скорошно стартиране в комерсиална употреба, по опция преди старта на отоплителния сезон

Компанията "Ай Си Джи Би " (ICGB), която развива плана за междусистемна газова връзка сред Гърция и България, входира в Министерството на районното развиване и благоустройството обновено предложение за въвеждане на етапност на осъществяване на оставащите действия до началото на комерсиалната употреба на оборудването. Това оповестиха от "Ай Си Джи Би ".

Към сегашния миг всички съществени строителни действия по реализация на плана са приключени, а от средата на юни всички уреди са загазени и тествани сполучливо с действителни количества природен газ. Газопроводът и всички прилежащи наземни уреди - седем кранови възела, две газоизмервателни станции и един диспечерски център, са приключени и механически изправни, което е открито както от строителния контрол на плана, по този начин и от редица инспекции и проби, извършени в последните месеци.

Към днешна дата всички 182 км и прилежащите уреди са запълнени с природен газ при налягане 40 бара. Тече осъществяването на съпътстващи действия, които нямат директно отношение към употребата на интерконектора, само че са част от заложените действия по план.

С оглед оптимално скорошното въвеждане в комерсиална употреба на "Ай Джи Би " (IGB) и ускорение на административните процеси, нужни за издаване на Акт 15 и Акт 16 за територията на България и еквивалентните разрешителни за Гърция, компанията внесе към Министерство на регионалното развитие нужните документи за отделяне на стадии на оставащата част на строителните работи. Основната цел е всички нужни за старт на комерсиалната употреба действия да бъдат предпочитано осъществени в стадий 1, което да разреши своевременен старт на преноса на природен газ по интерконектора. Всички останали действия, които не са директно свързани с употребата на оборудването, са обособени в независим стадий. Те ще продължат да се извършват редом с употребата на оборудването.

В стадий 1 като най-приоритетни действия са включени: изпълненото към този момент строителство на газопровода и наземните уреди, както и тестване на катодна отбрана, полагане на знаци по газопровода, довеждане докрай интеграцията и тестването на SCADA системата за автоматизиран надзор и ръководство на интерконектора, тестване на противопожарната система на диспечерския център и други

Сред обособените в обособен стадий действия са: дотъкмяване на полагане на авариен оптичен кабел, осъществяване на противоерозионни ограничения по трасето на газопровода, дотъкмяване на път към газоизмервателна станция (ГИС) Стара Загора, допълват от "Ай Си Джи Би ".

Всички посочени действия са част от уговорките на гръцката компания AVAX, която извършва контракта за планиране, създаване и въвеждане в употреба на газопровода. Строителят е подал към "Ай Си Джи Би " информация, индикираща края на месец август за довеждане докрай на дейностите от стадий 1, което ще разреши бързо въвеждане в употреба на газопровода. Това включва и предпочитано довеждане докрай на автоматизираната (SCADA) система за ръководство на газопровода.

"Ай Си Джи Би " продължава да работи интензивно по осъществяване на нужните условия за приемане на Разрешение за прилагане и съответните разрешителни за Гърция, като комуникира и спомага изцяло на всички институции, които имат ангажимент към този развой. Всички старания остават ориентирани към оптимално скорошното въвеждане на газопровода в комерсиална употреба, като главният блян е това да се случи още преди старта на идния отоплителен сезон.

Интерконекторът, който може да обезпечи съвсем напълно вътрешното ползване на природен газ на България, е на заключителен стадий от реализация. С оглед скорошното въвеждане в комерсиална употреба на оборудването, "Ай Си Джи Би " разчита на интензивно и целеустремено институционално подпомагане, се показва още в известието.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР