Всички училища и детски градини в София ще бъдат оборудвани

...
Всички училища и детски градини в София ще бъдат оборудвани
Коментари Харесай

Биг Брадър влиза на 100% във всички школа и забавачки в София до...

Всички учебни заведения и детски градини в София ще бъдат оборудвани с камери до 2022 година Това е заложено в новата Стратегия за сигурност на Столичната община за интервала 2021-2027 година,

Документът към този момент е пуснат и за публичното разискване. С него се цели усилване на сигурността на столичани, запазване на общинската благосъстоятелност и дейно ръководство при изключителни обстановки.

Основният фокус на тактиката е върху разширението на видеоконтрола в града. В момента Системата за видеонаблюдение на София разполага с 3019 камери. За интервала 2014-2019 година новите електронни очи са 1700.

1011 камери са ситуирани по обществени площи, включително булеварди, площади, пешеходни зони, паркове, детски площадки. От тях 42 са с опция за различаване на регистрационни номера на колите.

Останалата част от 2008 бр. са поствени в общински обекти – детски и образователни заведене и обекти за обществени услуги. В момента покритието с видеонаблюдение в детски и образователни заведания е малко над 90%. Остават необхванати 33 детски градини и 7 учебни заведения.

Едновременно с слагането на повече камери в образователните заведения е заложено и да продължи построяването на видеонаблюдение в обществени домове, паркове, подлези, градини и детски площадки. Също по този начин ще се разшири и постройката на Оперативния дежурен център.

В Стратегията е сложено за цел и да продължи преструктурирането на „ Общинска полиция “ с оглед увеличване на броя на служителите на реда, които да работят директно по запазване на публичния ред.

Освен с Министерство на вътрешните работи е належащо да продължи и да се задълбочи взаимоотношението с НСО по отношение на реализирането на държавни церемонии, визити на задгранични делегации, се показва в документа.

От него излиза наяве също, че за интервала 2014-2019 година в кметството са постъпили над 15 000 уведомления и заялвние за осъществяване на всеобщи мероприятия.

Най-срещаните проблеми на столичани пък се показват в нарушение на нощна тишина, звук от работа в строителни обекти и погрешно паркирани коли на пътното платно.

Финансовата рамка на Стратегията планува да не се изхарчат повече от 40 млн. лева за целия интервал, което прави към 5,7 млн. лева годишно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР