Всички участници в агрохранителната верига преди крайната фаза - търговията,

...
Всички участници в агрохранителната верига преди крайната фаза - търговията,
Коментари Харесай

Министър Кирил Вътев: Земеделските производители в цяла Европа имат три водещи проблема

" Всички участници в агрохранителната верига преди крайната фаза - търговията, имат три общи казуса, сподели земеделският министър Киррил Вътев по БТВ.

„ Първият проблем е, че Европейският съюз ползва извънредно амбициозна стратегия за екология и зелени ограничения, което се състои в възбрана за прилагане на разнообразни торове, препарати за растителна отбрана. Тези забрани се постановат, преди да бъдат направени други възможности, което води до по-ниски добиви и по-високи цени “, изясни земеделският министър.

„ Втората причина е несправедливото систематизиране на добавената стойност по цялата агрохранителна верига. Третата причина е нелоялната конкуренция от дъмпингов импорт от трети страни. Това са трите водещи казуса на земеделските производители в цяла Европа ", добави още той.

За 6 февруари е разгласен народен митинг. За на следващия ден обаче в 11 часа в центъра на столицата е разгласен още един аграрни митинг, за който Вътев счита, че ще е надалеч с по-малко участници. Част от уредниците на този митинг, записани в публикуваната декларация за него, са му се обадили да му кажат, че не знаят по какъв начин имената на организациите им са се появили там.

" Имаме уверението на министъра на финансите, а също и на премиера да се намерят средства за спомагателни заплащания за земеделците за тази година. Гарантираме заплащането на всичко това, за което сме се договорили довечера ", сподели още земеделският министър.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР