Всички тези изследвания, които се правят, показват, че замърсителите са

...
Всички тези изследвания, които се правят, показват, че замърсителите са
Коментари Харесай

Учен от БАН: Всички проби показват – водата в Черно море е безопасна

Всички тези проучвания, които се вършат, демонстрират, че замърсителите са в норма. При нашите проучвания, така наречен „ прагови стойности “ са в нормите . Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria доцент Виолин Райков от Института по океанология към Българска академия на науките.

 

 

Черно море има по-особен темперамент от биологична и историческа позиция. То никога не може да се назова „ чисто “ като море. Но тук приказваме по-скоро за нашия бряг и за инцидентни залпове замърсявания от разнообразни източници, най-често от органически темперамент.

На места има противозаконни така наречен зауствания, в които се изливат отходни води . Но при сигнал от жители или от съответните институции, оторизираните органи реагират доста бързо и тези зауствания биват премахвани.

Много неща се преекспонират. Нека да бъдем реалисти – Черно море никога не може да се назова „ чисто “ море. 

Съгласен съм, че може би има такива покачвания на „ ешерихия коли “, примерно, защото е летен сезон. Но местата, от които се вземат проби, би трябвало да бъдат уеднаквени . Неправителствени организации, държавни институции и научни институти би трябвало да имат идентична методика, да се вземат проби от едни и същи места.

 

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР