Всички спешни центрове ще бъдат модернизирани и оборудвани с над

...
Всички спешни центрове ще бъдат модернизирани и оборудвани с над
Коментари Харесай

Ремонтират и оборудват спешните центрове с над 163 млн. лева

Всички незабавни центрове ще бъдат осъвременени и оборудвани с над 163 млн. лева. с пари от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. 

Управляващият орган разгласи за координиране план на Насоки за кандидатстване по процедурата. Финансирането е по Приоритетна ос 4 „ Регионална здравна инфраструктура ”. Общият бюджет е 163,5 млн. лева, а бенефициент – Министерството на здравеопазването. Крайният период за кандидатстване е 30 март 2018 г. 

Предвижда се да бъдат закупени модерни коли за спешна помощ, обезпечени с информационно съоръжение и здравна инсталация. Ще има опция и за телемедицина, което ще разреши отдалечени съвещания със експерти, обясниха от районното министерство.

Ще се строят нови здания, ще се реконструират, ремонтират или преустроят съществуващи и ще се оборудват центровете за незабавна здравна помощ и техните филиали. Ще се усъвършенства достъпът за лица с увреждания до постройките и околното пространство.

Ще се модернизират и пространствата в които се одобряват и обработват незабавните повиквания от те. 112. 

Целта е да се усъвършенства достъпът до незабавна помощ и незабавна диагностика, както и лекуване и наблюдаване на пациенти до 24 часа, като по този начин ще се понижи броят на хоспитализациите. 

Проектът на Насоките за кандидатстване е оповестен в подменю " Актуални процедури " в меню Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 " на интернет страницата на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 – www.bgregio.eu, както и на уеб страницата на Министерството на районното развиване и благоустройството.

Предложения и мнения по плана на могат да се изпращат в период до 11.12.2017 година (включително) по формален път или на е-поща: [email protected]

Кандидатстването по процедурата ще се реализира напълно по електронен път, посредством Модула за електронни услуги на Информационната система за ръководство и наблюдаване „ ИСУН 2020 “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР