Всички снимки По повод 146-та годишнина от победния край на

...
Всички снимки По повод 146-та годишнина от победния край на
Коментари Харесай

Митрофанова изкачи Шипка, поднесе цветя за 3 март и заяви: Навални сам си избра съдбата

Всички фотоси

" По мотив 146-та годишнина от победния завършек на Руско-турската война 1877-1878 година и Освобождението на България от османско робство, посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова и чиновници на Посолството се изкачиха на връх Шипка и поставиха цветя на Паметника на Свободата. Денят на сключването на Санстефанския кротичък контракт е свещена дата освен за България, само че и за Русия. Този ден е успех за всички, които са се сражавали за свободата на българите - на бойното поле, в тила, в лечебните заведения. Той увенчава с победа Руско-турската война от 1877-1878 година и завинаги подарява император Александър II с гордото име Освободител ", означи в словото си посланик №1 на Москва в София.

След това Елеонора Митрофанова отговори на журналистически въпроси, един от които бе обвързван със гибелта на опозиционния водач Алексей Навални. Посланичката обаче бе сбита:

" Нищо не мога да ви кажа за гибелта на Навални. Не мисля, че е това, което вие мислите - " Владимир Владимирович е издал заповед да го отстранен ". Не ме разсмивайте, апелирам Ви! Разбирате ли - пандизът не е санаториум. Той самичък си избра тази орис ".

Снимка: Посолство на Русия в България/Facebook

След това дипломатката и чиновниците на съветското посолство поднесоха цветя и на монумента в старозагорското ело Енина, който е повдигнат на мястото на погребението на съветски воини, починали по време на Руско-турската война.

Снимка: Посолство на Русия в България/Facebook

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР