Всички сме запознати с неприятното усещане след консумацията на нещо

...
Всички сме запознати с неприятното усещане след консумацията на нещо
Коментари Харесай

Ето защо горещата храна е по-опасна от студената

Всички сме осведомени с неприятното чувство след потреблението на нещо горещо. Горещите питиета изгарят ларинкса и хранопровода, оставяйки неприятни и от време на време мъчителни чувства, написа actualno.com.

Постоянната консумация на гореща храна излага живота ни на заплаха, защото в този случай усилваме риска от развиване на рак на езика, ларинкса и хранопровода.

Всяка топла храна или течност, съгласно учените, може да раздразни лигавицата на гърлото и хранопровода. Когато ядете или пиете нещо прекомерно горещо, рискувате да изгорите лигавиците си. Честото термично увреждане може да докара до развиване на хронично инфектиране и формиране на ракови кафези.

Ракът на хранопровода към момента е много необичаен - той съставлява единствено към 1% от всички типове онкологични болести, диагностицирани в Съединените щати. Но в други страни, като Иран, това заболяване е по-често срещано. Сред рисковите фактори за развиването му, с изключение на високата температура на приема на храна и течности, е потреблението на алкохол, тютюнопушенето и хроничната рефлуксна болест.

Струва си да се означи, че лекарите смятат за рискова всяка храна с температура над 60 ° C. Пиенето на парещ чай еднократно най-вероятно няма да навреди на тялото ви, само че в случай че почувствате дискомфорт след потреблението му, би трябвало да посетите доктор допустимо най-скоро.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР