Всички сме виждали луксозни имоти, обявени за продан срещу колосални

...
Всички сме виждали луксозни имоти, обявени за продан срещу колосални
Коментари Харесай

Човекът, който издълбава пещери и ги превръща в шедьоври!

Всички сме виждали първокласни парцели, оповестени за обмен против колосални суми, само че там, някъде в пустинята на Ню Мексико съществува един парцел, който мъчно се побира даже във въображението ни. Той надалеч не е къщата от фантазиите ни, с голям басейн, веранда и хамаци. Всъщност, надали в миналото съзнанието ни е проектирало сходно нещо – величествена пещера, ръчно направена от художника Ra Paulettе.

 dia 0007

С помощта на една кирка, ръчна количка и неговият правилен асистент кучето, към този момент 25 години Ra основава пещерни домове, за които, без пресилване, можем да кажем, че са истински творби на изкуството.

 IMG 0261  IMG 2588

Преди да открие призванието си, Paulettе бил друмник авантюрист. Изхвърлен от колежа и по-късно уволнен от флота, той обикалял света и поработвал каквото му падне, едвам припечели някой лев за идващия си билет.

През 1985 Ra попада в една каменоломна в региона на Dixon, където го осенява концепцията, че канарата може да бъде превърната в нещо доста повече от елементарен строителен материал.

 1  dia 0001  dia 0003

От този миг скитникът намерил своето място – надълбоко в скалата, копаейки и създавайки нови светове.

 IMG 0147

През живота си Paulettе е основал 14 пещери, в чиито стени, тавани и подове е издълбал красиви орнаменти.

 IMG 0251  IMG 0999

Миналата година режисьорът Jeffrey Karoff снима филм, отдаден на творчеството на Ra Paulette, озаглавен „ Cave Digger ", който получава номинация за Оскар за най-хубав документален филм.

Но да се върнем на пещерата, оповестена за обмен. Тя носи името " Tree of Human Kindness ", а цената й е 995 000 Щатски долар. Разположена е в окръг Таос, Ню Мексико и е с размер от 208 акра.

 IMG 5351  IMG 9938

 IMG 9913     IMG 9941

 PICT0087     PICT0082

 PICT0125

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР