Всички сме уморени от избори. Въпросът е обаче, че ако

...
Всички сме уморени от избори. Въпросът е обаче, че ако
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Всички сме уморени от избори, трябват гаранции, че най-важните неща ще се случат

" Всички сме изтощени от избори. Въпросът е обаче, че в случай че ще има държавно управление, то би трябвало да имаме гаранциите, че най-важните неща ще се случват. Това, което повече ме плаши, е да има държавно управление и значимите неща да ги няма. Нещата, които сме дали обещание, би трябвало да се случат, другояче няма смисъл ", разяснява депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров, представен от БНР и продължи:

" Целта на меморандума, който сме поставили на масата, е занапред да е ясно, че в случай че има държавно управление, ще има борба с корупцията, ще има работещи регулатори, ще има промени в службите. Тези промени би трябвало да се случат, с цел да има смисъл от основаването на държавно управление ".

Според него още има време.

" Трябва да бъдат извършени съществени диалози и да се вземат умни решения ", безапелационен е депутатът.

Той упорства за работещи регулатори:

" Нарочно беше пратена Габриел да приказва по тези тематики, тъй като тя не е взела участие в назначението на регулаторите и ГЕРБ се пробват да се дистанцират от тази тематика. Питам ГЕРБ - има ли един регулатор от тези, които те са избрали, който да работи както би трябвало. Ако има един, който са избрали те и работи както би трябвало, ще кажа добре, само че няма нито един. Те не желаят да трансформират неработещите регулатори ".

Ако Комисия за защита на конкуренцията не вършат инспекции на място, по какъв начин биха хванали картел в даден бранш, попита още Димитров, съгласно който за две години Комисия за защита на конкуренцията е направила една инспекция.

" Искаме да сменим метода и изборът на регулаторите да е на база на съглашение ", безапелационен бе депутатът. " А не както до момента - идват някакви хора, договарят се, избират си и по-късно не е ясно кой с кого се е договорил. Искаме целият развой да стане обществен ".

По думите му в този момент би трябвало да се даде оценка на регулаторите, а ГЕРБ бягат от въпроса.

Според него във връзка с регулаторите нещата не могат да не престават по този начин.

Мартин Димитров направи коментар и за препоръчаните от групировката законови промени по отношение на договорите с мобилните операторите.

" Вече 3 години се подвига доста звук по тематиката, само че безусловно целеустремено не се търси решение на въпроса с индексацията, счита той. Затова от партията са внесли съответен законопроект, който се готви от дълго време. Имаме единодушие, че е възможно по отношение на българското и европейското законодателство ", акцентира депутатът.

" Всяко нарастване на цената е съображение да се откажеш от контракта без наказателна клауза ", гласят измененията. Според него тази мярка ще ускори конкуренцията сред операторите:

" Ако не мине първия път, ние още веднъж ще го внесем, до момента в който мине. Крайната цел е усилване на конкуренцията сред операторите. Това ще докара до по-добри цени за потребителите ".

Вдигат се санкциите двойно, означи още Мартин Димитров. И уточни, че за последните 3 години за нелоялни практики са наложени 68 санкции на обща стойност 544 хиляди лева.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР