Всички сме очаровани от магията на киното и има защо.

...
Всички сме очаровани от магията на киното и има защо.
Коментари Харесай

12 малки ГАФА в Дневниците на принцесата“, които не бяхме ЗАБЕЛЯЗВАЛИ досега

Всички сме очаровани от магията на киното и има за какво. Усилията, които поставят стотици хора, с цел да опишат невероятни истории на екрана, в действителност са огромни. Публиката добре знае, че сцените във филмите освен се снимат разхвърляно. Често даже един елементарен диалог сред герои се оказва сниман на няколко елементи, които след това се инсталират дружно. Поради особеностите на снимачния развой по-наблюдателните фенове се случва да виждат някои дребни гафове и несъответствия на екрана. Открихме 12 образеца за такива в обичан филм от близкото минало – „ Дневниците на принцесата “. Вижте ги и вие!



1. Член на екипа зад прозореца

В началото на първия филм виждаме надписа „ Миа и Дебелия Луис “ на прозореца, а зад него – една ръка, която отваря щорите от вътрешната страна. След секунди обаче виждаме по какъв начин Миа е вътре в къщата и още веднъж отваря щорите.



2. Мистериозната книга

Малко по-късно вижаме на един рафт красиво издание на романа на Джейн Остин „ Гордост и предубеждения “. По-късно във кино лентата обаче Миа получава същия брой на книгата като подарък от баба си.



3. Кривият надпис

По време на учебен спор, в който Миа взе участие, надписът „ Отрицателен “, закачен на скамейката, ту е прав, ту е наклонен в другите фрагменти.



4. Момчешката група

Когато Миа отива да се срещне с Майкъл, бендът завършва и вокалистът му си потегля, последван от две девойки, носещи оборудването. В идващия кадър момчето обаче към момента не си е тръгнало и към момента си приказва със същите девойки.



5. Супата Дженовезе

На формалната вечеря кралицата се пробва да покаже на един от дипломатите, които е поканила, няколко фотоси. Мъжът кима с глава, до момента в който хапва от зелената си чорба. Минута по-късно обаче виждаме по какъв начин сервират същата чорба.



6. Немите вокалистки

По време на празненството на плажа героинята на Манди Мур пее, а зад нея има две девойки. Пред тях виждаме микрофони и наподобява, че те са беквокалистки на певицата, само че в действителност през цялото осъществяване не отварят устите си.



7. Почитател на елегантността

Във втората част на кино лентата кралицата изнася урок по грациозност и прилагане на ветрило. В другите фрагменти обаче виждаме ту предната, ту задната страна на ветрилото.



8. Избирането на брачен партньор

Отново в продължението на кино лентата, до момента в който Миа и най-хубавата ѝ другарка Лили стоят пред екрана, разглеждайки евентуалните съпрузи на принцесата, двете ядат пуканки. Малко по-късно обаче пуканките изчезва.



9. Изгубеният часовник

Когато Миа и лорд Никълъс Деверо се крият в килера, с цел да поговорят „ уединено “, виждаме, че той държи часовник в лявата си ръка, само че когато камерата се концентрира върху ръката му, която затваря вратата, часовникът изчезва.



10. Изчезналите фотоапарати

Когато принцеса Миа и Андрю са на плажа, той носи два фотоапарата – един на врата си и втори през рамо. Малко по-късно обаче и двете камери към този момент ги няма.



11. Гражданите

Докато кралицата се среща с жителите на Женовия и изслушва техните проблеми, виждаме, че нейните жители са се подредили и чакат реда си на опашка. Малко по-късно обаче кралицата беседва с Жаклин, която преди този момент не сме видели в редицата.



12. Етикетът на матрака

По време на моминското празненство принцеса Асана се плъзга по втълбите върху един матрак. На идващия кадър обаче върху матрака се е появил етикет, който до момента не сме видели.

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР