Всички сме чували за телепатията, но истината е, че повечето

...
Всички сме чували за телепатията, но истината е, че повечето
Коментари Харесай

Скачиха мозъците на трима души

Всички сме чували за телепатията, само че истината е, че множеството хора, които са настроени да имат вяра на науката, подхождат меко казано скептично към хипотетичния феномен. Е, нещата се раздвижват в тази посока и то напълно научно-официално, откакто екип от учени направи незабравим опит. При него те са свързали мозъците на трима разнообразни души по подобен метод, че да споделят своите мисли и, дръжте се крепко, да поиграят дружно на известната игра Тетрис. За задачите на науката, несъмнено. Да, може би това не е класическа проява на телепатия, само че науката има своите способи, даже и някои от тях да звучат по този начин, като че ли са заети непосредствено от филм на ужасите или от ниско бюджетна фантастика.

В опита “изпращачите на мисли ” са били свързани с ЕЕГ електроди и са били помолени да играят Тетрис. Конкретно е трябвало да решат дали да завъртят блоковете, които падат надолу, или не. За да създадат това те са били помолени да се взират в две мигащи LED светлини, всяка в друг завършек на екрана. Едната светлина е мигала с 15Hz периодичност, а другата със 17. В резултат двете светлини са произвеждали разнообразни мозъчни сигнали, които са могли да бъдат измерени от екипа.

За момента опитът е дал мудни и не задоволително безапелационни резултати, само че неоспоримият факт е, че учените са съумели да създадат действително комуникираща мрежа мозък-към-мозък на трима души, която в действителност е съумяла да “обмени мисли ”. Предстои технологията, наречена BrainNet, да бъде доста усъвършенствана.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР