Всички сме чували за поставянето на граници в отношенията с

...
Всички сме чували за поставянето на граници в отношенията с
Коментари Харесай

8 ключови ползи от поставянето на граници с приятелите

Всички сме чували за слагането на граници в връзките с колегата, с цел да не се трансфорат те в токсични такива. Чували ли сте обаче за тази процедура с приятелите ви? Ако отговорът е негативен, то е време да научите повече за това.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 infomax-logo-50-15-HW

 infomax-logo-50-15-HW

Поставянето на граници с приятелите е също толкоз значимо, а ето и някои основни изгоди от това:

Насърчава приобщаването

Правилата на момичешкия кодекс могат да насърчат възприятието за приобщаване, като подсигуряват, че никой няма да се усеща изключен. Става дума за това всеки член на групата да се усеща скъп и включен, както сте създали, когато сте се уверили, че новото момиче в групата ви е поканено на всички излизания.

 

 

Насърчава личностното израстване

Поставянето на правила и на граници постоянно предизвиква личностното израстване, защото приятелите се провокират и поддържат взаимно в начинанията си.

Независимо дали става въпрос за гонене на ново занимание или смяна в кариерата, кодексът на девойките предизвиква среда, в която приятелите си оказват помощ взаимно да се развиват. Ако някоя от вас желае да опита нещо ново като начинание, не би трябвало да влизате в персоналното й пространство, като я разубеждавате, че няма да успее. Приятелите не вършат по този начин.

 на граници 8 основни изгоди от слагането на граници с приятелите

Насърчава отчетността

Правилата на слагането на граници внушават възприятие за отговорност. Приятелите държат един различен виновни за дейностите си, което е значимо за личностното развиване и поддържането на здрави взаимоотношения.

Намалява конкуренцията

Като предизвиква взаимната поддръжка, съществуването на ясни граници оказва помощ да се понижи нездравата конкуренция сред приятелите. Той реалокира фокуса от съревнованието един против различен към покачване на духа един на различен.

В края на краищата светът е по-добро място, когато дамите се издигат и предизвикват една друга, а не когато се конкурират и се събарят.

Ориентира се в обществената динамичност

Момичешкият кодекс дава рамка за насочване в комплицираната динамичност на обществените взаимоотношения. Той е изключително потребен в групова среда, където се срещат разнообразни персони и гледни точки. Когато имате ясни правила във вашия дребен другарски кръг, тогава по-лесно ще можете да ги приложите и в нова среда с други хора.

Адаптира се с възрастта и опита

С напредването на възрастта и натрупването на повече житейски опит нюансите на слагането на граници в връзките с приятелите се развиват.

Това, което е било значимо в тийнейджърските ви години, може да се промени през двадесетте и тридесетте години, отразявайки смяната в характера на другарствата и целите. И това е нещо прелестно.

 на граници 8 основни изгоди от слагането на граници с приятелите

Създава развлечение и наслаждение

На фона на всички съществени аспекти на границите сред другари, те също по този начин проправят пътя за развлечение и наслаждение в този вид връзки.

Те предизвикват основаването на незабравими прекарвания и наслаждаването на по-леките моменти от взаимния живот, като спонтанните ви пътувания или филмовите маратони.

 

 

Поддържат дълготрайни другарства

Като предизвикват разбирането, уважението и поддръжката, съществуването на граници поставя основите на дълготрайни и устойчиви другарства. Те оказват помощ за превъзмогване на бурите на живота дружно, като вършат другарствата трайни през другите стадии от живота.

И най-после запомнете – значимото е да бъдеш момиче

Ако запомните и следвате тези граници в връзките с хората до вас, бързо ще откриете същинската хубост, която животът и другарствата могат да предложат.

Възприемането на тези насоки значи да бъдеш освен това от другар, значи да бъдеш нейният човек – човек, който цени, поддържа и издига приятелките си.

Става дума за основаване на свят, в който смехът е споделен, тайните са непокътнати, а всяко предизвикателство се посреща с обединен фронт.

Като сте корав бранител на момичешкия кодекс, вие освен подобрявате личните си другарства, само че и допринасяте за по-широка просвета на почитание, съпричастност и взаимност измежду дамите. Така че слагането на граници не е нещо неприятно, в противен случай, както виждате, изгодите от това са доста.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР